Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που μόλις ανοίγουν τα μάτια τους θέλουν να φάνε ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό, κι εκείνοι που δεν μπορούν να φάνε τίποτα και θέλουν απλώς να πιουν καφέ! Αν δεν μπορείς να φας το πρωί, πρέπει να το κοιτάξεις!

Λένε πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα και δεν πρέπει να το παραλείπεις! Είναι αυτό που θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια στο οργανισμό σου για να μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Αν δεν μπορείς να φας το πρωί, τότε υπάρχει λόγος και ίσως χρειαστεί να κάνεις ορισμένες αλλαγές.

Αν είσαι από αυτούς που το πρωί δεν μπορούν να βάλουν τίποτα στο στόμα τους εκτός από καφέ, τότε πρέπει να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες.

Αν δεν μπορείς να φας το πρωί, ίσως φταίει το βραδινό!

Τι έφαγες χθες το βράδυ; Απόλαυσες εκτός απ’ την πίτσα σου και ένα παγωτό; Κάθεσαι μπροστά απ’ την τηλεόραση και βλέπεις ταινίες τσιμπώντας; Τότε όλα αυτά εξηγούν γιατί δεν πεινάς το πρωί που ανοίγεις τα μάτια σου!

Κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν πολλά πράγματα στον οργανισμό σου που ίσως δεν αντιλαμβάνεσαι! Το πεπτικό σου σύστημα εργάζεται σκληρά όσο εσύ κοιμάσαι. Σύμφωνα με τον Sharon Brown, έναν κλινικό διατροφολόγο και ιδρυτή της Bonafide Provisions, μόλις κοιμηθείς, το στομάχι σου κάνει ένα είδος αποτοξίνωσης και προσπαθεί να διαλύσει τα τρόφιμα που έχεις φάει όλη την ημέρα και να τα επεξεργαστεί είτε σε καύσιμα είτε σε…απόβλητα!

Αν αυτά που έχεις φάει το προηγούμενο βράδυ είναι υψηλά σε λιπαρά, τότε θα πρέπει να τα αποφύγεις! Αυτό που τρως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο στομάχι σου και στο πώς νιώθεις το πρωί. Αν φας κάτι ελαφρύ βοηθάς το στομάχι σου και το επόμενο πρωί μπορείς να απολαύσεις ένα πλούσιο πρωινό και να ξεκινήσεις δυνατά τη μέρα σου.

Ακόμα κι αν δεν πεινάς, πρέπει να φας κάτι το πρωί!

Μη φύγεις απ’ το σπίτι αν δεν φας πρωινό! Μπορεί να μη θέλεις να πιεις ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι μαζί με τα αυγά με το μπέικον και να ξεκινήσεις έτσι τη μέρα σου αλλά πρέπει κάτι να τσιμπήσεις και να μην αφήσεις το στομάχι σου άδειο.

Μπορείς να φας ένα μικρό snack, φρούτα ή αποξηραμένα φρούτα για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Επίλεξε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, υγιή λίπη και ίνες ώστε να σε ικανοποιήσουν και να σε κρατήσουν “γεμάτο” μέχρι το επόμενο γεύμα σου!

Διαβάστε επίσης:

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις με το πρωινό σου

Photo: unsplash/Wesley Quinn