Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που δεν έχουν μέτρο στο φαγητό, welcome to the club. Σε νιώθουμε, σε καταλαβαίνουμε και βρήκαμε τον τρόπο για να μην πέφτεις με τα μούτρα κάθε φορά.

Το μέτρο στο φαγητό δεν είναι πάντα εύκολο για να το πετύχεις. Θέλει αυτοσυγκράτηση, θέλει να ακούς το στομάχι σου που σου λέει “σταμάτα θα σκάσω” . Κι αν είσαι λαίμαργος από τη φύση σου, τότε τα πράγματα χειροτερεύουν.

Οι διατροφολόγοι μας λένε και μας ξαναλένε να τρώμε πολλές μερίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά από λίγο. Κι εμείς αναρωτιόμαστε πώς γίνεται αυτό; Όπως απορούμε με τους ανθρώπους που θα φάνε μόνο μια μπάρα από τη σοκολάτα και όχι όλη τη σοκολάτα (κι ας τους θαυμάζουμε!).

Πώς θα βάλεις μέτρο στο φαγητό; To απίστευτο κόλπο!

Το να πίνεις ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα, πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει ακόμη ένα trick που πρέπει να δοκιμάσεις.

Ποιο είναι, λοιπόν, το κόλπο; Η απάντηση βρίσκεται στα αμύγδαλα. Μια χούφτα αμύγδαλα πριν το μεσημεριανό σου πραγματικά μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση. Μπορείς να καταναλώσεις μια χούφτα αμύγδαλα, να περιμένεις για 10 λεπτά και μετά να απολαύσεις το μεσημεριανό σου.

μέτρο στο φαγητό

Και κάπως έτσι θα νιώθεις πιο φουσκωμένος και δεν θα το παρακάνεις με το φαγητό, αλλά θα φας τόσο όσο έχεις ανάγκη. Συγκεκριμένα, θα σκέφτεσαι περισσότερο την κάθε μπουκιά σου, θα την απολαμβάνεις και αντί για 10 λεπτά, θα απολαύσεις το γεύμα σου σε 20 με 30 λεπτά. Και αυτό με τη σειρά του, σημαίνει ότι θα φουσκώσεις με μικρότερη ποσότητα φαγητού και δεν θα το παρακάνεις.

Παράλληλα, με αυτό το κόλπο θα νιώθεις πιο γεμάτος μέχρι το επόμενο γεύμα σου και δεν θα “παραδοθείς” στους γλυκούς πειρασμούς, όπως οι σοκολάτες.

Παράλληλα, το ίδιο κόλπο μπορείς να το κάνεις και πριν απολαύσεις το βραδινό σου, ώστε πάλι να μην το παρακάνεις. Μην ξεχνάς να έχεις πάντα αμύγδαλα στο σπίτι ή μαζί σου ή άλλους ξηρούς καρπούς. Πραγματικά, σε βοηθούν να είσαι πιο γεμάτος, είναι θρεπτικά και δεν θα σκέφτεσαι διαρκώς το φαγητό!

Διαβάστε επίσης:

Ο ξηρός καρπός που πρέπει ν’ αποφεύγεις αν θες να χάσεις βάρος!