Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να ακολουθήσουν ένα υγιή τρόπο ζωής, κάνουν ή προσπαθούν να κάνουν γυμναστική σε καθημερινή βάση, ακολουθούν μια βασική διατροφή για να νιώσουν καλύτερα. Τι δεν ξέρεις για τη γυμναστική και το fitness;

Ναι, υπάρχουν πολλές αλήθειες που ένας γυμναστής δύσκολα θα σου πει αλλά μάλλον τις ανακαλύπτεις μόνος σου, σιγά-σιγά. Τι δεν ξέρεις για τη γυμναστική; Πολλά είναι αυτά που ίσως δεν γνωρίζεις.

Αν, όμως, γνώριζες κάθε πτυχή της, κάθε μύθο και αλήθεια, τότε η γυμναστική σου θα ήταν πιο εύκολη, ευχάριστη και σίγουρα θα έβλεπες μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Τι δεν γνωρίζεις για τη γυμναστική;

Τα αποτελέσματα δεν θα τα δεις τώρα

τι δεν ξέρεις για τη γυμναστική

Δεν θα τα δεις από τη μια μέρα στην άλλη. Όχι, δεν μπορείς να ξεκινήσεις γυμναστική τον Μάιο για να έχεις το τέλειο κορμί τον Ιούνιο για την παραλία, ακόμη κι αν πηγαίνεις γυμναστήριο κάθε μέρα.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από περίπου 2 με 3 μήνες, αναλόγως και το σώμα και την ηλικία. Θα χρειαστείς περίπου 6 μήνες για να καταλάβεις τη διαφορά στο σώμα σου. Γι’ αυτό κάνε λίγη υπομονή.

Δεν θα καταφέρεις πάντα τον στόχο σου

Αν έχεις στο μυαλό σου το ιδανικό σώμα που θέλεις, τότε να είσαι προετοιμασμένος ότι μπορεί να μην το πετύχεις. Αρχικά, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τα γονίδια που παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς οι μυς ορισμένων ανθρώπων αναπτύσσονται πιο γρήγορα, ενώ άλλοι άνθρωποι έχουν καλύτερο μεταβολισμό.

Μην βάζεις στόχους που δεν μπορείς να πετύχεις, αλλά καλύτερα να το πας βήμα βήμα, να βλέπεις τις ευκαιρίες που έχεις και τους περιορισμούς και κυρίως να σε ενδιαφέρει η υγεία σου.

Με τις βασικές ασκήσεις χτίζεις ωραίο σώμα

Υπάρχουν μερικές ασκήσεις που όλοι πρέπει να κάνουν για να έχουν καλά αποτελέσματα. Ποιες είναι αυτές; σανίδα, squats, pushups, deadlifts… Αυτά σε βοηθούν αρχικά να χτίσεις τους μυς σου. Αλλά την ίδια στιγμή αυτές οι ασκήσεις έχουν διαφορετικά αποτελέσματα και είναι σημαντικό όταν κάνεις μια άσκηση να ξέρεις πώς λειτουργεί στο δικό σου σώμα και τι ακριβώς γυμνάζεις.

Και με την κυτταρίτιδα τι γίνεται;

τι δεν ξέρεις για τη γυμναστική

Andrea Hickey / BuzzFeed

Μόνο με τη γυμναστική δεν μπορείς να διώξεις την κυτταρίτιδα μια και για πάντα και αυτό είναι ένα ζήτημα που πονάει! Ακόμη κι αν κάνεις πολλή γυμναστική και ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή, η κυτταρίτιδα μπορεί να μείνει μαζί σου για πάντα. Τα καλά νέα είναι πως αν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι τακτικά και προσέχεις τι τρως, τότε μπορεί να γίνει λιγότερο ορατή.

Δεν χρειάζεται να κάνεις κοιλιακούς κάθε μέρα

Για να αποκτήσεις την τέλεια κοιλιά δεν χρειάζεται να κάνεις κοιλιακούς κάθε μέρα, κάθε φορά που επισκέπτεσαι το γυμναστήριο. Άλλωστε ορισμένες ασκήσεις για κοιλιακούς, μπορεί να κάνουν τη μέση σου πιο “φαρδιά” ενώ υπάρχουν πολλές άλλες ασκήσεις που γυμνάζουν την κοιλιά σου.

Δεν χτίζεις μυς με Pilates, yoga και χορό

τι δεν ξέρεις για τη γυμναστική

Photo: Pexels/rawpixel

Προκειμένου να αποκτήσεις μυς πρέπει να τους βάλεις να δουλέψουν σκληρά. Σε γενικές γραμμές, οι μυς καίνε περισσότερες θερμίδες επειδή χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να τους τροφοδοτήσεις αλλά και να τους διατηρήσεις. Φυσικά, pilates και yoga είναι καλή γυμναστική αλλά δεν χτίζεις μυς. Χάνεις απλώς θερμίδες και boostαρεις τη διάθεσή σου!

Μπορείς να είσαι σε φόρμα χωρίς να επισκεφτείς το γυμναστήριο

Αν έχεις καλά γονίδια, αν δεν το παρακάνεις με το “κακό” φαγητό και το αλκοόλ, μπορείς να χτίσεις ένα όμορφο σώμα χωρίς να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Ο βασικός κανόνας είναι να γυμνάζεσαι σε καθημερινή βάση καθώς η συνέπεια είναι το 90% της επιτυχίας.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πιάνεσαι τόσο πολύ μετά απ’ τη γυμναστική;