Με το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ η γραμμή διαδοχής έχει αλλάξει και όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί στη συνέχεια στο παλάτι. Εύλογες απορίες έχουν γεννηθεί και σχετικά με τα ρούχα της και τα κοσμήματά της μονάρχη. Αν και δεν υπάρχει επίσημο πρωτόκολλο για κάθε κομμάτι στην ντουλάπα της, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την μοίρα των πολυσυζητημένων αντικειμένων της με βάση το τι συνέβη στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Brian Hoey, συγγραφέα του Not In Front of the Corgis, η βασίλισσα κρατούσε τα παλιά της ρούχα στα συρτάρια της. Από εκεί και πέρα, όποιος ήθελε μπορούσε είτε να κρατήσει τα κομμάτια, είτε να τα φορέσει είτε να τα πουλήσει. Ο Hoey σημειώνει ότι αν πωλούνταν, οι αγοραστές δεν θα γνώριζαν ότι τα ρούχα ανήκουν στην βασίλισσα Ελισάβετ. Οι ετικέτες, μάλιστα, έχουν αφαιρεθεί για να μην μπορεί κανείς να τις αναγνωρίσει.

«Her Majesty the Queen»: Το -χωρίς εικόνα- καθηλωτικό εξώφυλλο της Vogue τιμά τη βασίλισσα Ελισάβετ –Τι συμβολίζει το μωβ χρώμα;

Γκαρνταρόμπα της βασίλισσας Ελισάβετ: Τι θα απογίνουν τα ρούχα και τα κοσμήματά της;

Όσον αφορά τα κοσμήματα, όλα τα βασιλικά κομμάτια φυλάσσονται στον Πύργο του Λονδίνου. Αυτά παραμένουν στη βασιλική συλλογή και περνούν στον επόμενο μονάρχη. Ωστόσο, η Ελισάβετ είχε περισσότερα από 300 κομμάτια στην προσωπική της συλλογή, συμπεριλαμβανομένων «98 καρφίτσες, 46 κολιέ, 37 βραχιόλια, 34 ζευγάρια σκουλαρίκια, 15 δαχτυλίδια, 14 ρολόγια και 5 μενταγιόν».

Αν η βασίλισσα δεν άφησε σαφείς οδηγίες, είναι άγνωστο τι θα συμβεί με κάθε κομμάτι, αλλά φαίνεται ότι ένα στοιχείο από τη συλλογή της έχει ήδη περάσει στην Kate Middleton. Στις 14 Σεπτεμβρίου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας φωτογραφήθηκε φορώντας μια από τις καρφίτσες της αείμνηστης μονάρχη ενώ παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση προς τιμήν της βασίλισσας στο Westminster Hall. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε μια φωτογραφία που κοινοποίησε το The Court Jeweler, η Ελισάβετ φόρεσε για πρώτη φορά την συγκεκριμένη καρφίτσα, όταν επισκέφτηκε τη Σεούλ της Νότιας Κορέας τον Απρίλιο του 1999.

γκαρνταρόμπα της βασίλισσας Ελισάβετ
Twitter/@The Royal Family

Τι κάνουν σήμερα τα corgi της Βασίλισσας Ελισάβετ- Η Δούκισσα του York μας είπε «τα νέα τους»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Kate φορά κοσμήματα που της έχει χαρίσει ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. Να σου υπενθυμίσω ότι έχει κάνει δημόσια εμφάνιση και με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με πέρλες της πριγκίπισσας Diana. Σύμφωνα με το Marie Clarie, η Diana είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι επιθυμούσε η προσωπική της συλλογή κοσμημάτων να περάσει στις μελλοντικές συζύγους των γιων της.

«Θα ήθελα να διαθέσετε όλα τα κοσμήματά μου στους γιους μου, ώστε οι γυναίκες τους να τα αποκτήσουν και να τα χρησιμοποιήσουν όπως επιθυμούν. Αφήνω την ακριβή κατανομή των κοσμημάτων στην κρίση σας», έχει γράψει σε μια επιστολή. Εκτός από τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια, η Kate Middleton έχει επίσης το δαχτυλίδι αρραβώνων από ζαφείρι της Diana.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News