Σε καμία περίπτωση δε συνηθίζουμε να γράφουμε τέτοιου είδους fashion και με τίποτα δεν περιμένουμε να πάρεις ιδέες για την επόμενη βραδινή σου έξοδο, αλλά αυτό που συνέβη στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού δε γίνεται να μη το σχολιάσουμε! Φυσικά, αναφέρομαι στο εμπνευσμένο από την Καραϊβική – brand Botter που έκανε θραύση και ξεχώρισε στο catwalk με το θέαμα των προφυλακτικών τα οποία ήταν γεμάτα με νερό και μας έδωσαν «mermaid vibes». Απλά WOW?!

Αυτά τα ασυνήθιστα αξεσουάρ τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σαν γάντια παρουσιάστηκαν στη συλλογή Aquatic Wear, η οποία περιλάμβανε επίσης τη χρήση πάγου ως τσάντα.

Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού της συλλογής Rushemy Botter και Lisi Herrebrugh χρησιμοποιούν πολύ συχνά ανακυκλωμένα πλαστικά στις συλλογές τους, αλλά αυτή την φορά το πήγαν σε ένα άλλο επίπεδο. Συγκεκριμένα, επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν και να παίξουν με φυσικά υλικά όπως είναι τα φύκια!

Σταύρος Τσομπανίδης και Phee: Ανακύκλωσαν τα φύκια απ’ τις ελληνικές ακτές και έφτιαξαν θήκη για το κινητό

Υπήρξαν «πολλές δοκιμές» με τα «γάντια», δήλωσε ο Botter στο AFP μετά το show. «Είναι παράξενο, ρομαντικό, με mermaid vibes», αποκάλυψε.

Οι Dolce & Gabbana συνεργάζονται με την Kim Kardashian στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου και το αποτέλεσμα είναι φαντασμαγορικό

Fashion show Botter – Εβδομάδα Μόδας: Για ποιον λόγο έγινε viral;

Η Lisi Herrebrugh εξήγησε ότι και οι δύο ήθελαν να αντικατοπτρίσουν κάποια από την «τεχνολογία» πάνω στην οποία δούλευαν και πριν από το show πρόσφερε, μάλιστα, στους καλεσμένους τους λεμονάδα σε βρώσιμη κάψουλα από φύκια, ενώ ορισμένα από τα μπλουζάκια τους ήταν φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από φύκια.

«Είναι κάτι που θα ξεκινήσουμε τώρα, ερευνώντας νέα υλικά, βρίσκοντας νέους τρόπους συνεργασίας με τη φύση», είπε.

Το ζευγάρι έχει αρχίσει να συνεργάζεται στενά με άτομα εκτός της βιομηχανίας της μόδας για την αναζήτηση νέων βιώσιμων υλικών.

«Ειλικρινά, η μόδα τρέχει πίσω από τα γεγονότα», δήλωσε ο Herrebrugh. «Κάποτε ήταν μια βιομηχανία πολύ πρωτοποριακή όσον αφορά το όραμα, την ποικιλομορφία… Αλλά αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι ότι η μόδα τρέχει πίσω από όλα αυτά τα πράγματα και βρίσκεις την πραγματική νεωτερικότητα στους δρόμους», συμπλήρωσε.

Σε άλλα σημεία του fashion show, υπήρξαν σημάδια αναζωπύρωσης των noughties και των τάσεων Y2K, συμπεριλαμβανομένων των sexy tops από στρας.

Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα. Καίτη Γκραμμά, το transgender μοντέλο κάνει διεθνή καριέρα, περπατώντας στο κορυφαία fashion show του οίκου Prada

Ένα μαύρο τοπ με τις λέξεις «Caribbean couture»παρέπεμπε στις καταβολές του ζευγαριού. Συγκεκριμένα, ο Botter κατάγεται από το νησί του Κουρασάο, ενώ η οικογένεια της Herrebrugh κατάγεται από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

«Υπήρχε μια εποχή που δεν μπορούσες να έχεις τα μαλλιά σου όπως ήθελες επειδή δεν θα σε παίρνουν στα σοβαρά ή δεν θα βρεις δουλειά», δήλωσε ο Botter.

«Μου αρέσει που η νεότερη γενιά απλά έχει τα μαλλιά όπως τα θέλει και πετυχαίνει αυτό που θέλει. Νομίζω ότι αυτό είναι νεωτερικότητα», κατέληξε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News