Ο αρμονικότερος συνδυασμός τέχνης, μόδας και σόου! Το GNTM 4 μας ταξίδεψε στο 1998 και πήραμε μία καλή γεύση από το μοναδικό και ανεπανάληπτο σόου του Alexander McQueen, το οποίο είχε οργανωθεί για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη – Καλοκαίρι 1999 με πρωταγωνίστρια τη Shalom Harlow. Φυσικά, θαυμάσαμε τις εξαιρετικές δημιουργίες από τη νέα συλλογή του αγαπημένου μας Άγγελου Μπράτη, ο οποίος μας κρατούσε μία μικρή έκπληξη αυτή τη φορά!

Hoodies, φαρδιά pocket pants, μαύρα φορέματα και unisex joggers παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο μία ιδιότυπης δοκιμασίας που είχε κάτι από Alexander McQueen.

Ο Αlexander McQueen και η προσφορά του στον χώρο της μόδας

To 1998 o Αlexander McQueen έχει ήδη δηλώσει πως «ο 21ος αιώνας θέλει να είναι γνωστός σαν τον αιώνα που ξεκίνησε ο McQueen». Το 1998 είναι επίσης η χρονιά που για να παρουσιάσει τη συλλογή του για τη σεζόν S/S ανέβασε στο τέλος του catwalk δύο ρομπότ στη σκηνή που έριχναν χρώματα σε ένα λευκό φόρεμα που φορούσε το μοντέλο του. Με αυτήν την προσέγγιση ήθελε να αποτελέσει πραγματική τομή στη μόδα για τη μετάβαση της στον 21ο αιώνα.

Η συλλογή του Άγγελου Μπράτη για το GNTM 4:

Μια πρόσκληση του Άγγελου Μπράτη οδήγησε τους top6 του GNTM 4 σε ένα στούντιο, για μια μέρα γεμάτη μόδα και χρώματα. Μέσα από τη χρωματολογία και τους κανόνες της, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό μάθημα, με τη δράση να καταλήγει σε μια πολύ ιδιαίτερη φωτογράφηση. Φορώντας ρούχα Angelos Bratis, τα μοντέλα δέχτηκαν χρωματικές παρεμβάσεις επί τόπου, καθώς πόζαραν με cool διάθεση. Ο στόχος του μαθήματος ήταν τα παιδιά να βιώσουν τη live δημιουργία ενός ρούχου αλλά και να προκύψει μια σειρά από εικαστικές λήψεις, που θα ενταχθούν στο site του σχεδιαστή.

Στη συνέχεια, η δοκιμασία αποχώρησης είχε κάτι από τις πιο εμβληματικές στιγμές της μόδας διαχρονικά. Και αυτή η στιγμή δεν είναι άλλη από το κλείσιμο του show του Alexander McQueen για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 1999.

Κατασκευάστηκαν ειδικές κεφαλές, που πετούσαν χρώμα και προσαρμόστηκαν σε ρομποτικούς βραχίονες. Τα μοντέλα φόρεσαν custom-made ρούχα Angelos Bratis και έγιναν ζωντανοί εικαστικοί καμβάδες, σε μια fashion χορογραφία με τα ρομπότ.

Ο Έλληνας κριτής και σχεδιαστής μόδας, δημιούργησε μία capsule collection που θα δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery και μπορείς να αποκτήσεις εδώ. Είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψεις όσοι εμείς. Μπορείς να βρεις hoodies, unisex joggers, φαρδιά παντελόνια με τσέπες και μαύρα, lingerie φορέματα, είναι μερικά από τα κομμάτια της συλλογής του!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News