Ο γαλλικός οίκος μόδας Dior παρουσιάζει στο Παναθηναϊκό Στάδιο τη νέα του κολεξιόν «Dior Cruise 2022 Collection», όμως λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν πραγματικά τη σχέση του Dior με την Ελλάδα. Ποια είναι αυτή;

Είναι γνωστή η αγάπη του δημιουργού για την Ελλάδα, καθώς είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, της αισθητικής των αρχαιοελληνικών και των παραδοσιακών ενδυμάτων, αλλά και των χρωμάτων της χώρας μας. Ο Dior με την Ελλάδα έχει μία ιδιαίτερη σχέση εδώ και χρόνια.

Μάλιστα, ήταν ο πρώτος μεγάλος σχεδιαστής που θέλησε να φωτογραφήσει μια συλλογή του στην Ακρόπολη. Η παρουσίαση της συλλογής στην Ακρόπολη είχε γίνει το 1951 και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή με τα μοντέλα να φορούν couture φορέματα με πλούσιες φούστες, κάνοντας συγχρόνως αντίθεση με τις Καρυάτιδες. Η φωτογράφιση ήταν πολύ ξεχωριστή από τις προηγούμενες του δημιουργού, ο οποίος τότε ήταν 46 ετών και είχε δημιουργήσει το δικό του οίκο στο Παρίσι με υψηλή ραπτική.

Η νέα καμπάνια του Dior για την Άνοιξη 2021 ζωντάνεψε τον πίνακα ζωγραφικής του Caravaggio

Την ίδια εποχή και πιο συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο Dior γνώρισε ακόμα περισσότερο και το νησί της Μυκόνου, το οποίο τον ενέπνευσε για τις πρώτες του συλλογές. Ο δημιουργός εντυπωσιάστηκε με τα ζωηρά χρώματα και τα χειροποίητα υφαντά της Μυκόνου με τα μοτίβα και τις αποχρώσεις τους.

Στην εκδήλωση του Christian Dior στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2021 για την Dior Cruise 2022 Collection, περίπου 90 μοντέλα θα περπατήσουν μέσα στο στάδιο, φορώντας ρούχα εμπνευσμένα, από αρχαιοελληνικά αισθητικά ιδεώδη όπως το Φως και το Κάλλος. Το fashion show θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική υπόκρουση, που θα ερμηνεύει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ την επίδειξη υπογράφει η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια στου Dior από το 2016.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News