Τα μοντέλα με καμπύλες επιτέλους συμπεριλαμβάνονται στις πασαρέλες του ιστορικού οίκου. Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια και να προηγηθεί η ανάλογη κίνηση από άλλους οίκους, αλλά πλέον είναι γεγονός η πρώτη φορά που περπάτησαν plus size μοντέλα σε catwalk του Gucci!

Το πρώτο catwalk του οίκου στο οποίο συμμετείχαν και γυναίκες με καμπύλες ήταν εκείνο της Hollywood Boulevard. Μέχρι πρότινος, ο οίκος είχε συνεργαστεί μόνο με την Clara Louise από plus size μοντέλα, η οποία ήταν πρωταγωνίστρια σε μια καμπάνια όπου συμμετείχαν πέρυσι επίσης οι Billie Eilish, Harry Styles και Florence Welch.

Για πρώτη φορά plus size μοντέλα σε catwalk του Gucci

Τώρα, η 21 ετών Tess McMillan περπάτησε στην πασαρέλα για το Καλοκαίρι- Φθινόπωρο 2022, ενώ η ίδια έκανε το ντεμπούτο της στην επίδειξη μόδας για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019 των Dolce & Gabbana.

Απ’ τα κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν και μερικά που ήταν εμπνευσμένα από την ιστορία του κινηματογράφου, όπως η ρόμπα με πούπουλα της Jean Harlow στο Dinner at Eight και η εμφάνιση του Jim Carrey στο Ace Ventura: Pet Detective.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την επίδειξη με την δεύτερη υψηλότερη συμμετοχή μοντέλων που εκπροσωπούν την διαφορετικότητα. Τα plus size μοντέλα αντιστοιχούσαν στο 1,81%. Το συγκεκριμένο νούμερο η αλήθεια είναι πως ακούγεται πολύ μικρό, ωστόσο, είναι 4 φορές μεγαλύτερο απ’ τις επιδείξεις των οίκων την περσινή σεζόν, όπου συμμετείχαν συνολικά μόλις 19 plus size μοντέλα.

Φέτος, υπήρχαν επίσης 48% έγχρωμα μοντέλα και αυξήθηκε και η ποικιλομορφία όσον αφορά την ηλικία και το φύλο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News