Σήμερα σου έχουμε δύο εκπληκτικά fashion news! Δύο πολύ μεγάλοι και γνωστοί οίκοι προχώρησαν σε μία σπουδαία ανακοίνωση και αλλαγή η οποία είναι φιλική προς το περιβάλλον, το σπίτι μας! Προφανώς, αναφέρομαι στον οίκο Armani και Prada!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά! Ο ιταλικός οίκος μόδας Armani ανακοίνωσε την Τετάρτη, 01/12, ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον μαλλί ανκορά, ένα προϊόν που κατασκευάζεται από τρίχες κουνελιού, ως μέρος της πολιτικής του χωρίς γούνα!

Οι αγαπημένοι μας οίκοι μόδας κυκλοφόρησαν τις εορταστικές τους καμπάνιες και σε ταξιδεύουν στον κόσμο των Χριστουγέννων!

Ο οίκος Armani σταματά το μαλλί ανκορά στις συλλογές του

Το brand δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το συγκεκριμένο υλικό σε όλες τις σειρές του από τη συλλογή φθινοπώρου-χειμώνα του επόμενου έτους.

Στην Armani «το ποσοστό των ειδών ένδυσης που περιέχουν μαλλί ανκορά είναι πολύ χαμηλό και σκοπεύουμε να το αντικαταστήσουμε με υλικά που πληρούν υψηλότερα κριτήρια όσον αφορά την ευημερία των ζώων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της ομάδας.

Το μαλακό και μεταξένιο μαλλί ανκορά είναι μια ίνα φτιαγμένη από τα τρίχωμα των κουνελιών ανκορά. Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Peta ζήτησε το 2013 να σταματήσει η χρήση του μαλλιού, ενώ κυκλοφόρησε ένα βίντεο με ένα κουνέλι να κλαίει καθώς το τρίχωμα του έβγαινε για να συλλεχθεί.

Η Armani αποκήρυξε τη χρήση γούνας στα προϊόντα της το 2016, λέγοντας ότι υπάρχουν πλέον πρακτικές και εναλλακτικές λύσεις «που καθιστούν περιττή τη μέχρι τώρα διαδικασία».

Ένας αυξανόμενος αριθμός brand μόδας υιοθετούν πολιτικές κατά της χρήσης υλικών που απαιτούν σκληρότητα προς τα ζώα και αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο και θετικό!

Ανακάλυψε την ultra fashionable και eco friendly συλλογή από την BASIΛΕΙΑ

 H Prada λέει ναι στα ρούχα από δεύτερο χέρι!

Ο ιταλικός οίκος μόδας Prada αποκάλυψε ότι βλέπει πως υπάρχουν ευκαιρίες στον κόσμο της second-hand μόδας.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας και υποψήφιος διάδοχος, Lorenzo Bertelli, δήλωσε ότι η επέκτασή τους στον συγκεκριμένο τομέα θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Η αγορά second-hand προϊόντων έχει εκτιναχθεί στα ύψη τα τελευταία τρία χρόνια, καθοδηγούμενη από νεότερους, πιο φιλικούς προς το περιβάλλον αγοραστές που αναζητούν προσιτά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πίσω από αυτή την τάση που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένοι καταναλωτές βρίσκεται η ευαισθητοποίηση που έχουν όσο αφορά στο περιβάλλον αλλά και η προτίμησή τους σε αγορές προϊόντων υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές.

Χαρακτηριστικό της ανάπτυξης της αγοράς μεταχειρισμένων είναι το γεγονός πως από το 2017 έως το τέλος του 2021, η αξία της προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 65%, στα 33 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει συγκεκριμένα η εταιρεία συμβούλων Bain

Από την άλλη πλευρά, για το ίδιο διάστημα η αύξηση της αξίας της αγοράς για καινούργια είδη πολυτελείας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12%.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2021, ο γαλλικός όμιλος Kering απέκτησε το 5% των μετοχών της Vestiaire Collective, μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες για μεταχειρισμένα ρούχα και τσάντες. Πέρυσι η Gucci, εταιρεία που ανήκει στην Kering σύναψε συμφωνία με την αμερικανική πλατφόρμα μεταπώλησης RealReal.

Για πρώτη φορά περπάτησαν plus size μοντέλα σε catwalk του οίκου Gucci!

«Η εισχώρηση στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι μία στρατηγική που διερευνούμε για περισσότερο από ένα χρόνο», δήλωσε  σε συνέντευξή του στο Reuters ο Patrizio Bertelli, ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού που διευθύνει τον οίκο Prada, Patrizio Bertelli και Miuccia Prada και ο αυριανός ιθύνων νους της εταιρείας.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά, αλλά σίγουρα εξετάζουμε την αγορά των μεταχειρισμένων. Θα το εκμεταλλευτούμε ως ευκαιρία. Μπορεί να είναι μια συνεργασία ή μπορεί να είναι κάτι πιο εσωτερικό, ή και τα δύο, ένα είδος υβριδικής λύσης όπως με το ηλεκτρονικό εμπόριο», συμπληρώνει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News