Ζέστη και μωρό: Τι πρέπει να προσέχεις τις ζεστές ημέρες; Και πώς θα προστατεύσεις το μωράκι σου εν μέσω καύσωνα και αφόρητης ζέστης. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού μπορούν να επηρεάσουν πολύ περισσότερο το μωράκι σου απ’ ό,τι εσένα, αφού η επιδερμίδα του είναι πιο ευαίσθητη. Ο ήλιος και η ζέστη μπορεί να το εκνευρίσουν και γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία.

Ζέστη και μωρό: Τι πρέπει να προσέχεις;

Μακριά από τον ήλιο 

Τις ζεστές μέρες είναι καλό να μην εκτίθεται στον ήλιο όσο γίνεται περισσότερο. Αν είναι κάτω των 6 μηνών απαγορεύεται να εκτεθεί στον ήλιο. Αν είναι μεγαλύτερο σε ηλικία και πρέπει να εκτεθεί στον ήλιο μην ξεχάσεις το αντηλιακό -κατάλληλο για μωρά, το καπέλο του και φυσικά το νερό του.

Μην πηγαίνεις στη θάλασσα μαζί του 12 το πρωί 

Η σωστή ώρα είναι μεταξύ 9-11 το πρωί ή μετά τις 5 το απόγευμα. Ο ήλιος αυτές τις ώρες δεν καίει τόσο πολύ, καθώς δεν βρίσκεται στην κορύφωση της πορείας του πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο επιβλαβής για την επιδερμίδα του μωρού.

ζέστη και μωρό

Μην το παρακάνεις με τα ρούχα 

Μην το ντύνεις υπερβολικά ζεστά. Προτίμησε τα βαμβακερά και χαλαρά ρούχα. Φυσικά και δεν χρειάζεται ζακετάκι με 30 και 40 βαθμούς. Εσύ πώς θα αισθανόσουν με τόσο ζεστά ρούχα εν μέσω καύσωνα;

Ενυδάτωση 

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για ένα μωρό, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να αφυδατωθεί με τη ζέστη. Δίνε του ανά τακτά χρονικά διαστήματα νερό ή γάλα, ανάλογα με την ηλικία του.

Κι επειδή θα χρειάζεται και μια δόση δροσιάς, το παιχνίδι στο μπάνιο του σπιτιού είναι μια καλή λύση για να δροσιστεί το μωράκι σου.

Ποτέ μόνο του στο αυτοκίνητο 

Κάθε Καλοκαίρι ακούμε ότι ένα μωρό πεθαίνει επειδή οι γονείς του το ξέχασαν στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Μην γίνεις σαν αυτούς τους γονείς και φυσικά μην αφήνεις το μωρό σου στο αυτοκίνητο μόνο του ούτε για να πας στην τράπεζα. Είναι και θέμα ασφάλειας. Παιδί σου είναι, δεν γίνεται να το ξεχάσεις.

Διάβασε ακόμα:

Πρώτο μπάνιο στη θάλασσα για το μωρό σου: Tι πρέπει να προσέξεις;

Photos: Pexels