Η καλοκαιιρνή περίοδος είναι εδώ και σιγά σιγά όλοι χαλαρώνουμε και έχουμε περισσότερη ανάγκη να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Είναι η τέλεια εποχή να κάνεις μεγαλύτερο bonding με την οικογένειά σου, αφού το καλοκαιρινό mood ανεβάζει τη διάθεση και θέλουμε να βάζουμε περισσότερες δραστηριότητες στο πρόγραμμά μας. Πώς μπορεί, όμως, να περάσει όλη η οικογένεια χρόνο μαζί και να είναι χαρούμενοι μικροί και μεγάλοι; Παρακάτω θα δεις μερικές ιδέες για υπέροχες καλοκαιρινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια!

Οι παρακάτω δραστηριότητες είναι απολαυστικές για μικρούς και μεγάλους, ενώ, επειδή ξέρουμε ότι κι αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα πολλών σύγχρονων οικογενειών, είναι σημαντικό το ότι δεν απαιτούν να δώσεις έναν ολόκληρο μισθό για να τις οργανώσεις.

Πάρε χαρτί και σημείωνε γιατί αυτό το Καλοκαίρι θα είναι ξεχωριστό για όλη την οικογένεια!

Υπέροχες καλοκαιρινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Παιχνίδια με εμπόδια στην αυλή

Φτιάξε μια ολόκληρη πίστα στην αυλή ή ακόμα και στη βεράντα σου με διάφορα εμπόδια με τη βοήθεια hula hoops κι άλλων υλικών, και φτιάξτε μια σειρά ο ένας πίσω απ’ τον άλλον. Οι κανόνες του παιχνιδιού; Τους ορίζετε εσείς! Αν και ο κανόνας ότι όποιος περάσει πιο γρήγορα τα εμπόδια πάντα εξιτάρει τα παιδιά!

Παρέλαση με ποδήλατα

Άσε το παιδί σου να διακοσμήσει το ποδήλατό του όπως το έχει φανταστεί, ενώ μπορείς να το αφήσεις να επιμεληθεί και το δικό του look. Φυσικά, το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι γονείς. Βάλτε μουσική και η παρέλαση με ποδήλατα ξεκινά!

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Freepik

Πικ νικ στην αυλή ή σε πάρκο

Αν είσαι στην πόλη, δεν είναι ανάγκη να βρεις ένα μέρος πολύ μακριά απ’ το σπίτι για να περάσετε όλοι μαζί δημιουργικό χρόνο. Αρκεί να πας μέχρι την αυλή ή το πάρκο της γειτονιάς σου! Ετοιμάστε μαζί όλη η οικογένεια τα εδέσματα, πάρτε χυμούς και γρανίτες και φύγατε για ένα αξέχαστο πικ νικ που θα συνδυαστεί με παιχνίδι στη φύση!

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Pexels

Κάστρα στην άμμο

Ναι τόσο απλό, κι όμως, μπορεί να δώσει τόση χαρά στα παιδιά σου! Σταμάτα κάθε φορά που πηγαίνετε στην παραλία να τα αφήνεις να παίζουν μόνα τους και να κάθεσαι στη σκιά να ασχολείσαι με το κινητό σου, και πήγαινε να σου μάθουν πώς να χτίσετε παρέα ένα κάστρο στην άμμο. Πολλές φορές αυτά τα μικρά, φέρνουν και τη μεγαλύτερη χαρά.

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Freepik

Κηπουρική

Μπορείτε να αφιερώσετε μια μέρα στο να ασχοληθείτε μαζί με τα παιδιά σας με τον κήπο. Είτε θέλετε να φυτέψετε κάτι νέο, είτε να περιποιηθείτε τα λουλούδια σας είτε να κάνετε μια μεταφύτευση, μπορείτε ως γονείς να δείξετε στα παιδιά σας τον τρόπο και να σας βοηθήσουν. Θα το λατρέψουν ενώ θα ενισχυθεί και η σχέση τους με τη φύση!

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Freepik

Πόλο

Ναι, την επόμενη φορά που θα πάτε όλοι μαζί στη θάλασσα, πάρτε μαζί μια ελαφριά μπάλα. Χωρίστε ομάδες, ορίστε νοητά τα τέρματα, ή αγοράστε έτοιμα φουσκωτά τερματάκια -θα βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές- και το παιχνίδι ξεκινά!

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Δες ακόμα:

Αυτό το παιχνίδι θα σε συνοδεύσει στο πικ νικ και τη θάλασσα!

Photo: Unsplash/ Weiqi Xiong