Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι μεγάλο στοίχημα για σένα που είσαι γονιός, το να σε βλέπει το παιδί σου ως πρότυπο και γιατί να μην είναι άλλωστε αφού αυτό θα σε κάνει να καταλάβεις ότι μεγάλωσες το παιδί σου με το σωστό τρόπο. Και τώρα σε ρωτάμε… Εσένα πώς σε βλέπει το παιδί σου; Ό, τι και να συμβαίνει εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε να τα καταφέρεις και να κερδίσεις στο μυαλό του την θέση που τόσο επιθυμείς να έχεις.

parents-ipop.gr

Τι να κάνεις, λοιπόν, για να σε βλέπει το παιδί σου ως πρότυπο;

  1. Δώσε βοήθεια σε όσους το χρειάζονται: Ειδικά στις δύσκολες περιόδους που διανύει η χώρα μας υπάρχουν πολύ άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθεια μας. Προσπάθησε (όσο περνάει από το χέρι σου), να βοηθήσεις και εσύ τους συνανθρώπους σου και θα δεις ότι αυτό θα κάνει καλό ακόμα και στον χαρακτήρα του μικρού σου αγγέλου. Θα μάθει ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι με αγάπη στους ανθρώπους που το χρειάζονται και φυσικά θα αποκτήσει σωστές αξίες στις οποίες θα βασίζει την ζωή του.
  2. Δίδαξε του το σεβασμό: Το παιδί θα βλέπει τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι εσύ στους γονείς σου και έτσι θα κάνει το ίδιο. Δώσε το σωστό παράδειγμα εσύ στον τρόπο που μιλάς και φυσικά που συμπεριφέρεσαι.
    child-ipop.gr
  3. Μην φωνάζεις και μην εξάπτεσαι: Έρευνες έχουν δείξει ότι η συμπεριφορά των ατόμων περνά και στα παιδιά. Αν, λοιπόν, εσύ είσαι ένας νευρικός άνθρωπος μην περιμένεις τα παιδιά σου να είναι ήρεμα.
    chil-ipop.gr
  4. Άσε το να είναι ο εαυτός του: Μην του κάνεις συνεχώς υποδείξεις για το τι είναι το σωστό ποιο είναι το λάθος και τι πρέπει να κάνει. Άσε το να πάρει μόνο του πρωτοβουλίες και να μπορέσει να βρει μόνο του την πορεία που θέλει να χαράξει στην ζωή του.
  5. Θες το παιδί σου να αποκτήσει χόμπι και να γυμνάζεται; Πώς νομίζεις ότι θα το κάνει αν δεν το κάνεις και εσύ; Πρέπει να του δίνεις ακόμα και σε αυτό εσύ το σωστό παράδειγμα οπότε, πρέπει να αποκτήσεις ενδιαφέροντα.

Δες ακόμα:

Μερικές αλήθειες που κάθε μαμά πρέπει να λέει στην κόρη της!