Τα μαθήματα ζωής που μόνο ένα παιδί μπορεί να σου δώσει!

LIKE US ON FACEBOOK

Το να μεγαλώνεις παιδιά, να δουλεύεις με παιδιά ή γενικά να συναναστρέφεσαι μαζί τους είναι ευλογία! Τα μαθήματα ζωής απ’ τα παιδιά είναι πολλά και σημαντικά και ίσως θα πρέπει να τους δίνουμε λίγη σημασία παραπάνω.

Τα παιδιά σε κάνουν να γελάς με την ψυχή σου, σε κάνουν να ονειρεύεσαι και να βάζεις τη φαντασία σου να δουλεύει. Όλα αυτά που κάπου μέσα στη χαοτική ζωή σου μπορεί και να τα ξεχνάς.

Τα μαθήματα ζωής απ’ τα παιδιά είναι σπουδαία και δεν πρέπει να τα υποτιμάς αλλά πρέπει ορισμένες φορές να τα ακούς λιγάκι παραπάνω.

Μαθήματα ζωής απ’ τα παιδιά που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη

Η φαντασία είναι υπέροχο πράγμα

Το να μεγαλώνεις είναι αναπόφευκτο αλλά αυτό που χρειάζεται να μην παραμελήσεις είναι ο νέος εαυτός που κρύβεις μέσα σου. Αυτός ο αυθόρμητος, ο ανοιχτός στον κόσμο που με τη φαντασία του ταξιδεύει παντού.

Μην αφήνεις την ηλικία να σε κάνει βαρετό ή να βαριέσαι!

μαθήματα ζωής απ' τα παιδιά

Pexels

Τα χρήματα έχουν λίγη σημασία

Τα παιδιά είναι παιδιά! Θα χαμογελάσουν στα πιο αστεία και χαζά πράγματα που εσύ μπορεί να μη δίνεις σημασία. Δεν θα δώσουν βάση στα ρούχα που φορούν και πόσο κοστίζουν και το γέλιο τους δεν κοστίζει τίποτα.

Μερικές φορές πρέπει να πατήσεις το stop

Ορισμένες φορές πρέπει να σταματήσεις λίγο τη busy ζωή σου. Βάλε ένα stop, άφησε λίγο το κινητό στην άκρη και δώσε περισσότερη σημασία και αξία στο διάλειμμα που πρέπει να παίρνεις, απλώς βλέποντας μια ταινία χωρίς τίποτα να σου αποσπά την προσοχή.

μαθήματα ζωής απ' τα παιδιά

unsplash/Rachel

Ο αέρας και η φύση δεν κοστίζουν τίποτα

Ο καθαρός αέρας και η φύση δεν κοστίζουν τίποτα και είναι συναρπαστικό! Τρέξε όσο πιο πολύ μπορείς, απόκτησε μια ισχυρή επαφή με τη φύση, κολύμπα, νιώσε την άμμο να κολλάει στα δάχτυλά σου.

Στιγμές που αναπολείς αλλά και που μπορείς να τις ζήσεις και στην ενήλικη ζωή σου.

Αυτός είναι ο επιστημονικός λόγος που δεν πρέπει να ευνοείς κάποιο από τα παιδιά σου!

Πες τη γνώμη σου

Τα παιδιά λένε τη γνώμη τους και την υποστηρίζουν μέχρι τέλους. Να έχεις μια γνώμη και να τη λες. Να μη φοβάσαι και κρύβεσαι επειδή θεωρείς ότι θα σε κρίνουν.

Ξεχώρισε και βάλε τα δικά σου όρια. Μίλα για τα δικά σου πιστεύω και τις δικές σου αρχές ακόμη κι αν δεν συμφωνούν με αυτές κάποιου άλλου.

μαθήματα ζωής απ' τα παιδιά

Photo: Pexels

Απόλαυσε τη διαδρομή

Άφησε τα παιδιά να δοκιμάσουν τη ζύμη για το κέικ. Ακόμη,άφησέ τα να σε βοηθήσουν με τη μαγειρική κι ας γεμίσουν την κουζίνα με αλεύρι και τα ρούχα τους με σοκολάτα.

Από αυτό μπορείς να μάθεις να μην αγχώνεσαι για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θέλεις απλά να είναι τέλειο. Απλώς απόλαυσε τη διαδρομή όσο πιο πολύ μπορείς.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα μεγαλώσεις καλά παιδιά, σύμφωνα με το Harvard;

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved