Πρώτο μπάνιο στη θάλασσα για το μωρό σου… Φέτος το Καλοκαίρι σου δεν είναι σαν όλα τα προηγούμενα, δε θα πας στην θάλασσα να κάνεις το μπάνιο μόνη σου ή με οποιαδήποτε άλλη παρέα, αλλά θα έχεις το μωρό σου συντροφιά. Το μωρό σου, το οποίο ήρθε πριν από λίγο καιρό στον κόσμο πρέπει να γνωριστεί, να εξοικειωθεί με τη θάλασσα κάνοντας την πρώτη του βουτιά και εσύ πριν μπεις στη διαδικασία να του φορέσεις μπρατσάκια, πρέπει να είσαι έτοιμη και ενημερωμένη.

Τι θα πρέπει, όμως, να προσέχεις στο πρώτο μπάνιο στη θάλασσα για το μωρό σου;

  1. Αρχικά θα πρέπει να προσέξεις τι ώρα θα πας για μπάνιο τον μικρό σου αγαπημένο-η. Η σωστή ώρα είναι μεταξύ 9-11 το πρωί ή μετά τις 5 το απόγευμα. Ο ήλιος αυτές τις ώρες  δεν καίει τόσο πολύ καθώς δεν βρίσκεται στην κορύφωση της πορείας του πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο επιβλαβής για την επιδερμίδα του μωρού.
  2. Πρόσεχε την διάρκεια του. Το μπάνιο ενός βρέφους και ειδικά η διάρκεια του πρώτου μπάνιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 με 15 λεπτά. Μπορεί να απολαμβάνει το νερά και τα παιχνίδια μέσα στη θάλασσα αλλά οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να μουλιάσει το δέρμα του!
  3. Πρέπει να θωρακίσεις όλο το πρόσωπό του αλλά και το σώμα του με αντηλιακό για να μην καεί. Εδώ δεν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες. Σοβαντίζεις το μωρό σου με κρέμα και ξεχνάς την ηλιοθεραπεία τόσο για το μωρό (duh!) όσο και για σένα!
  4. Μην ξεχάσεις να του φορέσεις καπέλο και να πάρεις ένα έξτρα μαγιό μαζί σου για να το αλλάξεις αμέσως για να μην κρυώσει. Όπως αλλάζεις εσύ μαγιό μετά από κάθε βουτιά έτσι θα πρέπει να αλλάξεις και το μωράκι σου! Θετικό για σένα! Υπάρχουν πάνες-βρακάκια-μαγιό σε τέλεια σχέδια που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα πάνω σας! (βάλε και μία γαλάζια χάντρα στη τσάντα!)
  5. Μόλις το βγάλεις από τη θάλασσα τύλιξε το αμέσως με το μπουρνούζι του και φόρεσε του οπωσδήποτε φανελάκι. Μπορεί έξω να βράζει ο τόπος αλλά είναι το πρώτο του μπάνιο και για πρώτη φορά θα βρεθεί από ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον στη θάλασσα με την άμμο και τον ήλιο κτλ μην το αφήσεις, λοιπόν,  να κρυώσει με το που το φυσήξει λίγο ο αέρας!

μπάνιο στη θάλασσα για το μωρό

Αν είσαι έγκυος προστάτευσε τον εαυτό σου όταν πας στην θάλασσα

Πώς θα βάλεις το μωρό σου στη θάλασσα και θα το κάνεις να την αγαπήσει;

  • Πρέπει να το κρατάς αγκαλιά και να μπαίνεις σιγά, σιγά στη θάλασσα ώστε να βραχούν πρώτα τα ποδαράκια του. Σου τονίζουμε το σιγά, σιγά για να καταλάβεις ότι το μωρό σου δεν πρέπει να βραχεί απότομα γιατί σίγουρα δεν θα του αρέσει και είναι πιθανόν να αντιπαθήσει το θαλάσσιο μπάνιο και θα φταις εσύ!
  • Κάνε το παιδί σου να δει το μπάνιο σαν διασκέδαση, παίζοντας με το νερό! Μπορείς επίσης να φέρεις διάφορα πλαστικά παιχνίδια από το σπίτι, όπως, παπάκια  ή νεροπίστολο γιατί αν στο μυαλό του  συνδυάσει το μπάνιο με το παιχνίδι, δεν θα θέλει να βγει από τη θάλασσα.
  • Αφού πρώτα το βρέξεις κράτα το από τις μασχάλες και ώστε να μπορέσει να κάνει ανεξάρτητες κινήσεις και να νιώσει ελεύθερο.
  • Μην φοβηθείς αν βουτήξει το κεφάλι του μέσα στο νερό και καταπιεί λίγο νερό! Αντέδρασε με ψυχραιμία, δώστου τον χρόνο του και θα συνέλθει!

μπάνιο στη θάλασσα για το μωρό

Υπενθύμιση!

Μην ξεχνάς ότι το μωράκι σου είναι εξοικειωμένο με το υδάτινο περιβάλλον, αφού έτσι ζούσε τους εννιά μήνες που βρίσκονταν στην κοιλιά σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Μωρό και θάλασσα ή πισίνα: Όσα πρέπει να ξέρεις

Photo: Pexels