Η σχέση πατέρα-κόρης είναι ιδιαίτερη. Η σύνδεση είναι τόσο δυνατή που καθορίζει και τους δύο. Ποια είναι τα πράγματα που κάθε πατέρας με κόρη πρέπει να θυμάται;

Έρευνες έχουν δείξει πως παιδιά με έναν τρυφερό πατέρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι συναισθηματικά πιο ασφαλή, κοινωνικά πιο ενεργά και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ένας πατέρας διαμορφώνει το μέλλον ενός κοριτσιού με πολλούς τρόπους και γι΄αυτό θα πρέπει να είναι προσεκτικός κατά την ανατροφή της.

Πράγματα που ένας πατέρας με κόρη πρέπει να θυμάται

Είναι το παράδειγμα για το πώς πρέπει να τις φέρονται οι άνδρες

Οι σχέσεις μεταξύ των γονέων είναι ένα παράδειγμα για τα παιδιά και για ένα κορίτσι, το τι να περιμένει από έναν άνδρα. Ο πατέρας θα πρέπει να δείχνει -ούτως ή άλλως- τον σεβασμό του στη γυναίκα του και να την αγαπά με τον τρόπο που θέλει κάποιος να αγαπήσει την κόρη του μια μέρα.

Δεν πρέπει να φοβάται να εκφράζει τα συναισθήματά του στην κόρη του και να της μάθει να μη συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο.

Να δείχνει όλη την αγάπη του στην κόρη του

Ένας πατέρας δεν πρέπει να φοβάται ή να διστάζει να δείχνει στην κόρη του πόσο πολύ την αγαπά και πως είναι όλο του ο κόσμος! Η κόρη χρειάζεται όλη την αγάπη για να χτίσει την αυτοεκτίμησή της και να συνειδητοποιήσει πως της αξίζει να την αγαπούν.

Μπορεί να νιώσει αμφιβολίες για τον εαυτό της καθώς μεγαλώνει αλλά η αγάπη του πατέρα θα της δίνει πάντα τη δύναμη να ξεπερνά κάθε εμπόδιο στο δρόμο της.

πατέρας με κόρη

Να της λέει πόσο όμορφη είναι εσωτερικά κι εξωτερικά

Τα κορίτσια έχουν διαρκώς αμφιβολίες καθώς και η επιρροή από φίλους, τα social media, τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται τις κάνουν να συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους.

Ένας πατέρας θα πρέπει πάντα να υπενθυμίζει στην κόρη του πόσο μοναδική και ιδιαίτερη είναι εσωτερικά και εξωτερικά! Να της δώσει τη δύναμη να μην αφήνει κανέναν να ρίχνει την αυτοπεποίθησή της.

Να είναι πάντα στο πλευρό της

Ακόμη κι όταν μεγαλώσει, έχει ανάγκη την αγάπη και την υποστήριξη του πατέρα της. Θέλει να ξέρει πως ο πατέρας της θα είναι πάντα δίπλα της, ό,τι κι αν κάνει.

Θα κάνει τα λάθη της και ο πατέρας της δεν θα είναι εκεί για να την προστατέψει από αυτά. Αλλά πάντα, θα είναι εκεί για να την σηκώνει όταν νιώθει πως έχει χάσει τη γη κάτω απ’τα πόδια της.

πατέρας με κόρη

Να την ακούει προσεκτικά

Ασχέτως από την ηλικία, θέλει να την ακούνε και να την καταλαβαίνουν. Ένας πατέρας δεν πρέπει να αγνοεί τα προβλήματά της, όσο μικρά κι ασήμαντα κι αν του φαίνονται.

Θα πρέπει να δίνει προσοχή σε αυτά που λέει και να της δίνει όλη την συναισθηματική υποστήριξη κάθε φορά που τη ζητάει.

Στα μάτια της είναι ο τέλειος άνδρας

Κάθε κόρη πιστεύει πως ο πατέρας της είναι ο τέλειος άνδρας. Ο τρόπος που συμπεριφέρεται, οι αποφάσεις που παίρνει και ο τρόπος που συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους, επηρεάζουν την αντίληψή της για τον κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο εκείνη δρα.

πατέρας με κόρη

Είναι ένα πρότυπο για εκείνη!

Δες κι αυτό:

Ο πιο γλυκός μπαμπάς κάνει μπαλέτο με τις κόρες του που έχουν αυτισμό (Video)

Photos: Pexels