Μήπως και το δικό σου παιδί τρώει γλυκά; Για την ακρίβεια πολλά γλυκά; Και δεν ξέρεις πώς να το βοηθήσεις να τα σταματήσει; Σου έχουμε τη λύση! 

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως φυσικά και το να τρώει το παιδί σου συχνά και καθημερινά γλυκά δεν είναι καλό. Κι αυτό γιατί η αυξημένη κατανάλωση γλυκών συνδέεται με την αύξηση βάρους -και συνεπώς και την παιδική παχυσαρκία, με καρδιαγγειακά προβλήματα και με την αύξηση της χοληστερόλης.

Βέβαια, δεν είναι παράλογο να έχει τη λαχτάρα να φάει γλυκά, αφού είναι τόσο νόστιμα, όμως αν και το δικό σου παιδί τρώει γλυκά καθημερινά, πρέπει να σταματήσεις τη συνήθεια αυτή το συντομότερο.

Πώς θα τα καταφέρεις;

παιδί τρώει γλυκά

Pexels

Θέσε όρια

Εξήγησε στο παιδί σου πως δεν μπορεί να τρώει κάθε μέρα γλυκά, καθώς δεν είναι καλό για την υγεία του. Μάθε το να τρώει γλυκά μια φορά την εβδομάδα και σε ειδικές περιστάσεις, όπως γιορτή, γενέθλια και κάνε φυσικά κι εσύ το ίδιο.

Μην αγοράζεις γλυκά

Προφανώς κι αν δεν μπαίνουν γλυκά μες το σπίτι, το παιδί δε θα μάθει να τα τρώει. Γι’ αυτό λοιπόν, φρόντισε να μην αγοράζεις και πολλά. Αν σου φέρνουν πολλά γλυκά οι συγγενείς, όπως οι γονείς ή τα αδέρφια σου, μίλα μαζί τους και εξήγησέ τους πως αυτό που κάνουν μόνο καλό δεν είναι για το παιδί.

παιδί τρώει γλυκά

Pexels

Φτιάξε χειροποίητα γλυκά με λίγη ζάχαρη

Το να τρώτε και εσύ και το παιδί σου που και που γλυκά είναι κατανοητό. Ωστόσο, είναι καλό να αποφεύγεις αυτά του εμπορίου που μπορούν να εθίσουν το παιδί. Προτίμησε να φτιάχνεις γλυκά με τα χεράκια σου, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά, ελάχιστη ζάχαρη και λάδι αντί για βούτυρο.

Αντικατάστησε τα γλυκά

Αν το παιδί σου έχει συνηθίσει να τρώει συχνά γλυκά, τότε φρόντισε να αντικαταστήσεις τα γλυκά μ’ ένα άλλο σνακ. Μια καλή επιλογή είναι οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, ενώ μια κουταλιά του γλυκού μέλι ίσως να σταματήσει την επιθυμία για γλυκό. Αντί για παγωτό μπορείς να του δώσεις γρανίτα, ενώ επίσης μην ξεχνάς τα δημητριακά ολικής άλεσης και το ζελέ με φρούτα ως επιλογές.

Διάβασε ακόμα:

Και όμως υπάρχουν υγιεινά γλυκά για τα παιδιά

Photo: Unsplash/ Henley Design Studio