Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία από μια ομάδα ανθρώπων που ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των ημερών κι έφτιαξε ένα blog για γονείς και παιδιά!

Το μήνυμα είναι ένα: Παιδιά, παίξτε πολύ, συνεχίστε να χαμογελάτε και να περνάτε ξεχωριστές και δημιουργικές στιγμές με τους αγαπημένους σας, ακόμα και μέσα στο σπίτι!

Το “Παιδιά, μένουμε σπίτι” είναι ένα blog για γονείς και παιδιά που φτιάχτηκε με πολλή αγάπη από μία ομάδα εθελοντών παιδαγωγών με σκοπό να ενθαρρύνει την ψυχαγωγία και εκπαίδευση των παιδιών μέσα στο σπίτι. Ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν λάβει οι αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση του COVID -19 αποτρέπουμε την εξάπλωσή του. 

Μένοντας στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα και να διασκεδάσουμε με έμπνευση. Γι’ αυτό και αυτή η ομάδα ανθρώπων σκέφτηκε να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: Να μεταδώσει χαρά, δημιουργικότητα και θετική ενέργεια μέσα από ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, δραστηριότητες, προτάσεις για βιβλία – video και άλλα πολλά στις οικογένειες και τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι. 

Εξοπλισμός για εξερεύνηση στον κήπο ή στο μπαλκόνι: κλειστά παπούτσια, μπλοκάκι και μολύβι, εφαρμογή που αναγνωρίζει τα φυτά και σου λέει το όνομά τους! Πάμε; 🔎🌿#paidiamenoumespiti #μένουμεσπίτι #menoumespiti

Gepostet von Παιδιά, μένουμε σπίτι am Mittwoch, 25. März 2020

Είχες φανταστεί ποτέ ότι μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο μέσα στο σπίτι; Ρίξε μια ματιά εδώ και δες τον τρόπο! ⚽️🥅🎽#paidiamenoumespiti #μένουμεσπίτι #menoumespiti

Gepostet von Παιδιά, μένουμε σπίτι am Dienstag, 24. März 2020

Οι ιδέες αυτές έχουν βρεθεί, αναδημοσιευτεί, δημιουργηθεί και προταθεί από πρώην Έφορους & Βοηθούς του Κλάδου Πουλιών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, καθώς ένιωσαν την ανάγκη και την ευθύνη να υποστηρίξουν τα παιδιά σε αυτή την ιδιαίτερη χρονική περίοδο.

Ελάτε να το διαδώσουμε για να το μάθουν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται!

Ήξερες ότι μέσα από την επιστήμη της πληροφορικής μπορείς κι εσύ να αλλάξεις τον κόσμο; Το @Code.org σού προτείνει…

Gepostet von Παιδιά, μένουμε σπίτι am Montag, 23. März 2020

Τι λέτε; Παίζουμε στο σπίτι;

Δες ακόμα:

Πώς να απασχολήσεις δημιουργικά το παιδί όταν είναι πολλές ώρες στο σπίτι;