Υπάρχουν κάποια θέματα που μόνο με τη μαμά σου νιώθεις άνετα να τα συζητήσεις. Αυτά, λοιπόν, τα θέματα πρέπει να λέει και η μητέρα στην κόρη. 

Αν η κόρη σου έχει αρχίσει να μεγαλώνει, τότε οφείλεις να αρχίσεις να συζητάς αυτά τα θέματα μαζί της, γιατί αν δεν της τα πεις εσύ τότε ποιος; Άλλωστε, πολλές φορές το να μιλήσει με τον μπαμπά της ή τις φίλες της για τα ζητήματα αυτά είναι πιο δύσκολο, οπότε μην ξεχνάς πως σε χρειάζεται.

Τι πρέπει να πει μια μητέρα στην κόρη της;

Περίοδος

Οφείλεις να προετοιμάσεις την κόρη και ψυχολογικά και ενημερωτικά σχετικά με την περίοδο και την πρώτη μέρα που θα αδιαθετήσει. Κανένα κορίτσι δεν πρέπει να νιώθει άσχημα που έχει περίοδο κι αυτό κάθε μαμά πρέπει να το εξηγεί στην κόρη της.

μητέρα στην κόρη

Αποτρίχωση

Αυτό κι αν είναι ένα θέμα που ένα κορίτσι δεν μπορεί να συζητήσει με τον μπαμπά του. Όσο καλός κι αν είναι ο μπαμπάς στις συμβουλές, σίγουρα το να μιλήσει μια κόρη μαζί του για αποτρίχωση δεν είναι και το πιο εύκολο και για τους δύο. Γι’ αυτό, λοιπόν, και η μητέρα πρέπει να είναι δίπλα στην κόρη της τις πρώτες φορές που θα πονέσει από την αποτρίχωση.

Σεξ

Μεγαλώνοντας όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, αρχίζουν να ασχολούνται περισσότερο με το σώμα τους. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν σεξ για πρώτη φορά σε νεαρή ηλικία και πολλές φορές χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για την προστασία της υγείας τους. Σαν μητέρα οφείλεις να μιλήσεις με την κόρη σου και να της εξηγήσεις πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσει την ερωτική επαφή όταν εκείνη το θελήσει, χωρίς να της το επιβάλει κάποιος άλλος.

Προφύλαξη

Όπως και για το σεξ, κάθε μητέρα οφείλει να ενημερώνει την κόρη της για τη χρήση προφυλακτικού, καθώς και για τα νοσήματα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, αν αποδειχθεί απρόσεκτη. Επίσης, πρέπει να της μάθει πως η ετήσια επίσκεψη στον γυναικολόγο είναι απαραίτητη για το καλό της υγείας της.

Διάβασε ακόμα:

Μερικές αλήθειες που κάθε μαμά πρέπει να λέει στην κόρη της!

Photos: Pexels