Ζούμε πλέον στο 2020 κι ακόμα δεν ξέρουμε τι χρειάζεται ένα παιδί. Και ξέρεις γιατί δεν το ξέρουμε; Γιατί δεν κοιτάμε τις πραγματικές ανάγκες ενός παιδιού. 

Νομίζουμε πως τα πολλά δώρα θα το κάνουν ευτυχισμένο, πως αν δει τον Άη Βασίλη να αφήνει τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα χαρεί και πως τα πολλά γλυκά θα του φτιάξουν τη διάθεση. Έχουμε την αίσθηση πως είναι ικανοποιημένο με ένα όμορφο σπίτι, ένα ζεστό πιάτο φαγητό κι ένα ακριβό δώρο.

Όμως, τι χρειάζεται ένα παιδί στην πραγματικότητα;

“Ένα παιδί χρειάζεται:

  • μια υπομονετική καρδιά να το ακούει κι όχι ένα λαμπρό μυαλό να το επικρίνει συνεχώς,
  • μια ανοιχτή αγκαλιά που το αποδέχεται κι όχι αυστηρά μάτια που βλέπουν μόνο τα λάθη του,
  • ευγενικά χέρια που το καθοδηγούν κι όχι μια σκληρή φωνή που το διατάζει”!

Και σαν παιδιά πρέπει να σκεφτόμαστε και να μπαίνουμε στη θέση τους. Ζεστές καρδιές πρέπει να αγκαλιάζουν με τα ευγενικά τους χέρια την αγάπη και να μοιράζουν απλόχερα 2020 χαμόγελα κι άφθονη γαλήνη σε όλους μας, το ίδιο και στα παιδιά!

Ο Μικρός Πρίγκιπας είπε “Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που να μπορεί να τους καταλάβει”!

τι χρειάζεται ένα παιδί

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να πάρεις ένα ακριβό δώρο στο παιδί σου, όπως ένα κινητό ή ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας, σκέψου πρώτα αν του έχεις δώσει όλα τα υπόλοιπα που χρειάζεται. Γιατί η αγάπη κι η αγκαλιά είναι πιο σημαντικές από τα κινητά και τους υπολογιστές. Κι αυτό αφορά τα παιδιά κάθε ηλικίας, μικρά και μεγάλα, αγόρια και κορίτσια. Το παιδί σου για το 2020 πρώτα χρειάζεται εσένα!

Διάβασε ακόμα:

Ιδέες για δώρα για το παιδί σου τις γιορτές που δεν είναι παιχνίδια!

Photos: Pexels