Αυτές τις ημέρες που είμαστε σπίτι με τα παιδιά, είναι σημαντικό να απασχολούμε τα παιδιά μας με δημιουργικούς τρόπους. Και μια αγαπημένη δραστηριότητα είναι η ζωγραφική! Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά με τον κύριο Βασίλη. 

Εν μέσω καραντίνας, έχουν δημιουργηθεί πολλές όμορφες πρωτοβουλίες για μικρούς και μεγάλους. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά τα παιδιά!

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά με τον κύριο Βασίλη. Ο κύριος Βασίλης δημιούργησε μια σειρά από όμορφα video (6 συνολικά) για παιδιά Δημοτικού αλλά και της πρώτης τάξης του Γυμνασίου.

Το κάθε επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε συγκεκριμένο ζωγράφο και ο κύριος Βασίλης εξηγεί στα παιδιά με απλά λόγια το έργο και τη ζωή του κάθε ζωγράφου. Στο τέλος του κάθε μαθήματος, δείχνει τον τρόπο και την τεχνική για να φτιάξουν τα παιδιά το δικό τους έργω.

Το kids project, ουσιαστικά, αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελούμενο από έξι επεισόδια-μαθήματα ζωγραφικής με την τεχνική του video animation.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας του site (contact) είτε μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο FB του καλλιτέχνη.

Η ανάρτηση του Βασίλη Σελίμα που κρύβεται πίσω από αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία:

Aγαπητοί φίλοι, γονείς, θείες και θείοι, γιαγιάδες και παππούδες καλημέρα! Εδώ και λίγες εβδομάδες έφτιαξα μια σειρά από βίντεο-μαθήματα για παιδιά δημοτικού αλλά και της πρώτης τάξης του γυμνασίου (δείτε το σχετικό link στα σχόλια). Σε κάθε επεισόδιο λοιπόν καταπιάνομαι με έναν γνωστό ζωγράφο όπου μιλάω με απλά λόγια για το έργο και τη ζωή του (σημείωση: διατήρησα τη φωνή μου αλλά με έκανα animation για να απαλλαγώ από την αμηχανία του φακού..📹 🙃 ). Στο τέλος κάθε μαθήματος δείχνω τον τρόπο και την τεχνική για να ζωγραφίσουν τα παιδιά το δικό τους έργο. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε κόστος, πληροφορίες κτλ στείλτε μου μήνυμα στο inbox. Θα χαρώ πάρα πολύ!

Gepostet von Vassilis Selimas am Freitag, 10. April 2020

Ποια είναι τα οφέλη της ζωγραφικής στα παιδιά;

Βελτιώνει τις δεξιότητες με τα χέρια

Βοηθά το παιδί σε οποιαδήποτε κίνηση των χεριών, των καρπών και των δακτύλων. Είναι σημαντικό για το παιδί σας να αναπτύξει έντονες κινητικές δεξιότητες από τη μικρή του ηλικία.

Απ’ το πώς να κρατάει το μολύβι ή τον μαρκαδόρο μέχρι και τις κινήσεις που κάνει με τα χέρια του. Το σχέδιο δημιουργεί άμεση οπτική ανατροφοδότηση που αλλάζει ανάλογα με το εργαλείο που χρησιμοποιεί το παιδί και τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιεί. Αυτή η ανατροφοδότηση βοηθά το παιδί να προσδιορίσει τους καλύτερους τρόπους για να παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βοηθά στη συγκέντρωση

Επειδή τα περισσότερα παιδιά απολαμβάνουν το σχέδιο, αυτή η δραστηριότητα παρέχει χρόνο για να δημιουργηθούν οι έννοιες της συγκέντρωσης και της πρακτικής.

Το παιδί μαθαίνει να δίνει προσοχή στις λεπτομέρειες και να συγκεντρώνεται προκειμένου να πετύχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Βελτιώνει τον συντονισμό ματιών-χεριών

Εκτός από τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, το σχέδιο επιτρέπει στο παιδί να συνδυάσει αυτό που βλέπει με αυτό που κάνει. Αυτός ο συντονισμός χειρός-ματιού είναι σημαντικός σε αθλητικές και ψυχαγωγικές καταστάσεις και όχι μόνο!

Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Ως γονέας λατρεύεις όταν το παιδί σου σου λέει “κοίτα τι έφτιαξα”! Όταν το παιδί έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει φυσικές αναπαραστάσεις της φαντασίας του, των σκέψεων και των εμπειριών του, χτίζει την αυτοπεποίθησή του.

Η ζωγραφική μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου να νιώθει πως έχει ένα κίνητρο, να αποκτά αυτοπεποίθηση, να νιώθει πιο σίγουρο για τον εαυτό του.

Διαβάστε επίσης:

Η αξία του παιδικού βιβλίου στη ζωή του παιδιού σου!