Οι έγκυες γυναίκες είναι συχνά πιο ευέξαπτες ενώ για αυτό επιρρίπτουμε τις ευθύνες στις ορμόνες. Η αλήθεια είναι πως το νευρικό σύστημα “παίζει” περίεργα παιχνίδια αλλά οι μέλλουσες μανούλες ανησυχούν και για το παιδί και για όλη την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τι δεν πρέπει να πεις σε μια έγκυο;

Αυτήν την ευαίσθητη περίοδο πρέπει να είμαστε λιγάκι πιο προσεκτικοί στο τι λέμε και τι κάνουμε, καθώς δεν θέλουμε να βλάψουμε ή να πληγώσουμε μια έγκυο με τις λέξεις μας.

Τι δεν πρέπει να πεις σε μια έγκυο γυναίκα;

Απαγορεύεται να…απαγορεύεις

Τι δεν πρέπει να πεις σε μια έγκυο

Pexels

Σε γενικές γραμμές, στους ανθρώπους δεν αρέσουν οι απαγορεύσεις κι αν μιλάμε για μια έγκυο, τότε είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Μια έγκυος γνωρίζει καλύτερα από όλους τι μπορεί να κάνει και τι όχι, τι επιτρέπεται να φάει και τι όχι, αφού έχει ενημερωθεί εκτενώς απ’ τον γιατρό της.

Αν δεν είσαι γιατρός, λοιπόν, καλύτερα να μη δίνεις συμβουλές!

Υπενθυμίσεις για τα… νεύρα

Δεν μπορείς να τη συμβουλεύσεις να μην έχει νεύρα, καθώς δεν την βοηθάς με κανέναν τρόπο. Οι έγκυες γυναίκες προορίζονται ν’ ανησυχούν γιατί θέλουν το μωρό τους να είναι υγιές. Και εκτός αυτού, βιώνουν μια ορμονική ανισορροπία στο σώμα τους.

Έτσι, εάν θέλεις να κάνεις τη ζωή τους πιο εύκολη, πρέπει να αποφύγεις τέτοιες φράσεις. Δεν τη βοηθάς!

Η εγκυμοσύνη δεν είναι αρρώστια

Τι δεν πρέπει να πεις σε μια έγκυο

Pexels

Αν είσαι έγκυος… δεν είσαι σε καμία περίπτωση “άρρωστη”.

Ναι, περιμένοντας ένα μωρό είναι ένα ευτυχές γεγονός, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πολλή δουλειά για το σώμα, το οποίο εργάζεται σκληρά. Αλλά μην αντιμετωπίζεις την έγκυο σαν άρρωστη!

«Έχεις τόσο μεγάλη κοιλιά»

Συνήθως, αφού οι άνθρωποι το λένε αυτό, προσπαθούν να αγγίξουν την κοιλιά! Αν δεν είσαι και στενός συγγενής, μην το κάνεις.

Οι γυναίκες έχουν το λεγόμενο μητρικό ένστικτο και δεν τους αρέσουν άλλοι άνθρωποι να είναι τόσο κοντά στο παιδί τους. Και ναι, γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος της κοιλιάς της, δεν χρειάζεται να της πούμε γι ‘αυτό ξανά. Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τη βοηθήσεις να κινηθεί αν έχει δυσκολίες.

«Όταν ήμουν έγκυος»

«Όταν ήμουν έγκυος, η κοιλιά μου ήταν…», μην το συνεχίσεις! Οι έγκυες γυναίκες ανησυχούν πραγματικά για τα μωρά τους, έτσι ώστε να πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει στραβά.

Ακόμα κι αν μια μελλοντική μητέρα είναι βέβαιη ότι το μωρό της είναι απολύτως υγιές, αυτή η σύγκριση είναι πραγματικά ενοχλητική και μπορεί να δίνει την αίσθηση ότι η εγκυμοσύνη της είναι χειρότερη από μιας άλλης γυναίκας.

Τι δεν πρέπει να πεις σε μια έγκυο

Ερώτηση για το όνομα του παιδιού

Αυτή η ερώτηση μπορεί να γίνει μόνο από στενούς φίλους και συγγενείς. Οι ερωτήσεις για το όνομα του παιδιού είναι ένα προσωπικό ζήτημα και ίσως μια έγκυος να έρθει σε δύσκολη θέση.

Υπάρχουν μάλιστα, άνθρωποι που προτείνουν ονόματα κι αυτό ίσως δεν είναι πολύ ευγενικό, αν και δεν το κάνουν με κακή πρόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Είσαι έγκυος; Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνεις

Photo: Pexels