Εσύ πότε δίνεις το βραδινό γεύμα στο παιδί σου; Κάθε γονέας ξέρει πόσο δύσκολο είναι ορισμένες φορές να ταΐσει το παιδί σου. 

Οι γονείς βρίσκουν διάφορα τεχνάσματα, παιχνίδια για να ταΐσουν το παιδί τους, καθώς ορισμένες φορές είναι πραγματικά δύσκολο. Και είναι δύσκολο να τηρήσουν ένα συγκεκριμένο ωράριο.

Εσύ πότε δίνεις το βραδινό γεύμα στο παιδί σου; Πολλά παιδιά τρώνε μικρά snacks και φυσικά όταν έρχεται η ώρα για το βραδινό, δεν πεινάνε. Ορισμένοι γονείς έλυσαν αυτό το πρόβλημα δίνοντας το βραδινό πολύ νωρίτερα. Κι αυτό το τέχνασμα, δούλεψε και μας αποκαλύπτουν τα πώς και τα γιατί.

Παιδί και εθισμός στο κινητό: Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς;

Στο σχολείο, τα παιδιά δεν τρώνε πάντα σωστά κι αυτό ορισμένες φορές είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, όλες οι δραστηριότητες στο σχολείο και το παιχνίδι με τους φίλους τους, τα κουράζουν κι επιστρέφουν σπίτι πεινασμένα.

Αντί να τους δώσεις ένα ελαφρύ snack, είναι καλύτερο να τα αφήσεις να φάνε ένα σωστό, γεμάτο γεύμα καθώς είναι ουσιαστικά πολύ πεινασμένα και θα έτρωγαν τα πάντα!

βραδινό γεύμα στο παιδί

Αν δώσεις στα παιδιά ένα πλούσιο και υγιεινό γεύμα, τότε θα είναι ικανοποιημένοι και γεμάτοι και δεν θα πεινάνε. Αν, όμως, πεινάσουν λίγες ώρες πριν πέσουν για ύπνο, τότε θα μπορούσες να τους δώσεις ένα ελαφρύ-υγιεινό snack.

Κι ως γονέας μπορείς να φας το βραδινό νωρίς. Δηλαδή, μπορείς να φας πιο νωρίς το μεσημεριανό σου και νωρίτερα το βραδινό σου. Μπορεί να μην παίρνεις το βραδινό σου τόσο νωρίς όσο τα παιδιά, αλλά μπορείς να το απολαύσεις κατά τις 5. Κι αργότερα να απολαύσεις ένα snack ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο το παιδί να παίρνει το βραδινό του στις 3 ή 4 το απόγευμα αλλά πραγματικά λειτουργεί. Σκέψου το: Αν το παιδί σου κοιμάται στις 8, μπορεί να φάει το βραδινό του στις 4 και μετά να φάει ένα ελαφρύ και υγιεινό snack.

Μόλις ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη ρουτίνα κι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, τότε θα είναι πιο εύκολο και για τους δύο!

Διαβάστε επίσης:

Έτσι, θα σταματήσεις και τις πιο κακές συνήθειες του παιδιού σου