Είστε οι δυο σας, ζείτε τον απόλυτο έρωτα, έχετε το καθημερινό σας πρόγραμμα, το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Όμως, αποφασίζετε πως η οικογένειά σας θέλετε να μεγαλώσει και από ζευγάρι γίνεστε γονείς.

Τι αλλάζει στη γυναίκα που πλέον γίνεται μαμά και τι στον άντρα που πλέον γίνεται μπαμπάς;

Η οικογένεια σας μεγάλωσε. Τα όνειρα σας πραγματοποιήθηκαν και κρατάτε πλέον το μωράκι σας στην αγκαλιά σας! 

Tα συναισθήματα είναι πολλά και η ευτυχία σας δεν μπορεί να περιγραφεί. Τώρα, όμως, που σιγά σιγά οι ρόλοι αλλάζουν και οι ευθύνες αυξάνονται, χρειάζεται να βρεθούν σταδιακά οι ισορροπίες σας ως ζευγάρι και ως γονείς!

μωρό και μπαμπάς

Jude Beck/ Unsplash

Από ζευγάρι γίνεστε γονείς κι αυτό σας αλλάζει! Πώς θα το διαχειριστείτε;

Ο πρώτος καιρός με το μωρό λοιπόν θα χρειαστεί  το ζευγάρι να είναι  ενωμένο, ανοιχτό και διαθέσιμο να ανακαλύπτει μαζί κάθε στιγμή αυτού του όμορφου ταξιδιού. 

Αν αναρωτιέσαι πως θα καταφέρεις να διατηρήσεις την σχέση σας με τον σύντροφο σου υγιή με τον ερχομό του μωρού σας διάβασε στο παρακάτω link τι μας λέει η Φούντα Μαρία, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας -Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια – Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου – Ιδρυτικό Μέλος του www.allaboutparents.gr Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP) τηλ:6945494044 www.mariafounda.com  foundam@outlook.com

Δες ακόμα:

Γιατί δεν υπάρχει ο τέλειος γονιός;

Photo: Pixabay