Ποιο botox; Γιατί να κάνεις botox; Οι ρυτίδες στα μάτια έχουν έναν συγκεκριμένο λόγο.. και δεν εννοούμε μόνο την ηλικία. Τι δείχνουν οι ρυτίδες σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα;

Οι ρυτίδες στα μάτια μπορεί να οφείλονται στην ηλικία, αλλά μπορεί να εξυπηρετούν κι έναν άλλο σκοπό… Τι δείχνουν οι ρυτίδες σύμφωνα με έρευνες; Είναι ένα σημάδια επικοινωνίας που δείχνουν τα πραγματικά σου συναισθήματα…

Οι ερευνητές από το Western University εξέτασαν πώς ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια σου; Θεωρούν, λοιπόν, πως είναι δύσκολο να εμπιστευτούμε την ειλικρίνεια των εκφράσεων όταν κάποιος μας μιλά και τον βλέπουμε.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Dr. Julio Martinez-Trujillo, περιέγραψε μια μέθοδο που χρησιμοποιείται για την εξέταση των αντιδράσεων του εγκεφάλου, ως ένα παράθυρο στο ασυνείδητο.

Όταν ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τις διαφορές μεταξύ των εκφράσεων, οι ερευνητές λένε πως μπορεί να επιλέξει και επιλέγει αυτή που θεωρεί την πιο σημαντική.  Σε αυτή τη μελέτη χρησιμοποίησαν διάφορες εκφράσεις, μερικές με ρυτίδες και μερικές χωρίς.

Οι ερευνητές παρουσίασαν δύο εικόνες στους συμμετέχοντες. Στη μια φωτογραφία υπήρχε φωτογραφία με δείκτη Duchenne και μια χωρίς. Ο εγκέφαλος αρχικά εναλλάσσεται μεταξύ των δύο διαφορετικών εικόνων και στη συνέχεια συνειδητοποιούσε και κρατούσε αυτή που είχε περισσότερο νόημα για εκείνον.

τι δείχνουν οι ρυτίδες

Και η φωτογραφία με Duchenne είχε περισσότερο νόημα για τον εγκέφαλο και ήταν αυτή που κυριαρχούσε. Έτσι, αν το συναίσθημα είναι πιο έντονο, ο εγκέφαλος προτιμά να το μεταφέρει στη συνείδηση και αντίληψή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης, πώς θα αξιολογούσαν την ένταση και την ειλικρίνεια των λυπημένων και χαμογελαστών εκφράσεων. Και οι εκφράσεις με Duchenne (στις οποίες εμφανίζονται οι ρυτίδες), χαρακτηρίζονταν σταθερά ως πιο ισχυρές και γνήσιες.

Αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν πως υπάρχει μια πιθανή, καθολική γλώσσα για την ανάγνωση των συναισθημάτων. Για να μπορείς να καταλάβεις πότε είναι γνήσια και πότε όχι.

Οι συγγραφείς λένε ότι αυτά τα αποτελέσματα μας βοηθούν να έχουμε καλύτερη κατανόηση των συναισθημάτων γιατί ορισμένες εκφράσεις του προσώπου περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οι ρυτίδες των ματιών, και αυτό βοηθά με την αντίληψή μας για τα συναισθήματα που υπάρχουν στο βάθος.

Όταν αλληλεπιδράς με κάποιον, πρέπει να αντιληφθείς αν είναι ειλικρινές ή όχι. Πολλοί δυσκολεύονται και δεν μπορούν να διαβάσουν τα συναισθήματα των άλλων. Και ίσως αυτές οι ρυτίδες βοηθούν!

Διαβάστε επίσης:

Πώς αλλάζει το πρόσωπό σου στα 20, 30 και στα 40 σου

Photo: Getty Images