Ξέρουμε πώς ξυπνάς κάθε πρωί… σύμφωνα με τις έρευνες!

LIKE US ON FACEBOOK

Εσύ πώς ξύπνησες σήμερα; Είσαι από τους ανθρώπους που μισούν τις Δευτέρες ή κάθε πρωί ξυπνούν με καλή διάθεση; Ο τρόπος που ξυπνάς το πρωί έχει μεγάλη σημασία και οι έρευνες δεν έχουν καλά νέα…

Ποιος είναι ο τρόπος που ξυπνάς το πρωί; Ξυπνάς με όρεξη ή με μούτρα; Εντάξει, μπορεί το να ξυπνήσεις άσχημα και με γκρίνια ένα πρωί να είναι αναπόφευκτο αλλά μια έρευνα έδειξε πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξυπνούν με καλή διάθεση το πρωί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.000 Αμερικανούς και βρήκε πως κατά μέσο όρο οι ενήλικες ξυπνούν με κακή διάθεση τις 300 ημέρες το χρόνο και μόνο τις 65 έχουν ένα όμορφο πρωινό.

Μπορεί να ξυπνάς άσχημα επειδή είχες διαταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή μπορεί να ξύπνησες το βράδυ, επειδή είδες έναν εφιάλτη, λόγω εξωτερικών θορύβων κλπ. Ένας ύπνος χωρίς διακοπές, γεμάτος και πλήρης… είναι εξαιρετικά σπάνιος καθώς οι περισσότεροι ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ή και περισσότερες φορές. Άλλοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν και στριφογυρίζουν στο κρεβάτι…

τρόπος που ξυπνάς το πρωί

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι ξυπνούν κατά μέσο όρο δύο φορές τη νύχτα και μένουν ξύπνιοι για συνολικά 45 λεπτά κάθε φορά.

Έχοντας υπόψη όλα αυτά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 71%  των ερωτηθέντων είπαν πως πρέπει να βρουν έναν τρόπο να βελτιώσουν τον ύπνο τους σε τακτική βάση.

Άλλοι συνηθισμένοι παράγοντες που κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους τη νύχτα είναι το άγχος (31%) και η ανάγκη για επίσκεψη στην τουαλέτα…(75%). Για τους ερωτηθέντες που ήταν σε σχέση, το ροχαλητό του συντρόφου τους ήταν μια κοινή αιτία (30%), διαφορετικές ώρες ύπνου (31%) και στριφογύρισμα του συντρόφου στο κρεβάτι (19%).

Αλλά ο ρομαντισμός δεν έχει πεθάνει καθώς το 67% των συμμετεχόντων που είναι σε σχέση προτιμούν να κοιμούνται με τον σύντροφό τους.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες που είχαν κατοικίδιο είπαν πως ο σκύλος τους ή η γάτα τους τους ξυπνούν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει το 60% των ερωτηθέντων που έχουν κατοικίδια ζώα να του επιτρέπουν να κοιμάται στο κρεβάτι τους. Εν τω μεταξύ, το 23% των ερωτηθέντων με παιδιά λένε ότι συνήθως τα παιδιά τους κοιμούνται μαζί τους και αυτό δυσκολεύει τον ύπνο.

τρόπος που ξυπνάς το πρωί

Photo: Pixabay

Φυσικά, ο ύπνος είναι απαραίτητος όχι μόνο για να ξυπνάς καλά το πρωί αλλά για να έχεις ενέργεια όλη τη μέρα σου και να είσαι ψυχικά και φυσικά υγιής!

Διαβάστε επίσης:

Το πρωινό ξύπνημα είναι μαρτύριο για σένα; Κάντο παιχνιδάκι!

Photo: unsplash/Bayarkhuu Battulga
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved