Βαριέσαι την προπόνηση; Κάνε απλά μια ώρα διάδρομο! Τα απίστευτα οφέλη του

LIKE US ON FACEBOOK

Πολλοί από εμάς βαριόμαστε να πηγαίνουμε γυμναστήριο, πόσο μάλλον κάθε μέρα. Αλλά ακόμα κι η γυμναστική στο σπίτι πολλές φορές δεν είναι τόσο διασκεδαστική όσο ακούγεται με αποτέλεσμα να επιλέγουμε να μην γυμναζόμαστε καθόλου!

Τα καλά νέα είναι ότι με μια ώρα διάδρομο μπορείς πραγματικά να δεις πολλά οφέλη στο σώμα σου και τελικά, απ’ το να μην γυμνάζεσαι καθόλου, να επιλέγεις ν’ αφιερώνεις λίγο χρόνο σ’ αυτή τη γυμναστική!

Νέα έρευνα έδειξε ότι τρία 20λεπτα διαδρόμου (δηλαδή μια ώρα συνολικά), είναι αρκετά για να ενεργοποιηθούν οι νευρώνες που ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σου, αλλά και να διατηρήσεις την ενεργειακή σου ισορροπία.

Παράλληλα, τα ευρήματα έδειξαν ότι μια ώρα διαδρόμου μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό σου για έως και δύο μέρες. Όλα αυτά, σύμφωνα με μελέτη που έγινε πάνω σε ποντίκια.

«Δεν χρειάζεται πολύ σκληρή άσκηση για να αλλάξει η δραστηριότητα αυτών των νευρώνων», δήλωσε ο Kevin Williams, νευρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Southwestern του Τέξας.

μια ώρα διάδρομο

Thinkstock/Dima Sidelnikov

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμα και η όχι και τόσο συχνή γυμναστική, σ’ ένα μέτριο ρυθμό, μπορεί να έχει οφέλη, τα οποία διαρκούν για μέρες, ιδιαίτερα σε σχέση με το μεταβολισμό της γλυκόζης.

Σημειώνεται πως η έρευνα έδειξε ότι τα τρία 20λεπτά στον διάδρομο προκάλεσαν μείωση της όρεξης που διήρκεσε έως και έξι ώρες. «Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να εξηγεί και το γιατί πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται πεινασμένοι αμέσως μετά την προπόνηση», σημείωσε ο Kevin Williams.

Για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Molecular Metabolism, η ομάδα μέτρησε τα αποτελέσματα της βραχυπρόθεσμης και μακροχρόνιας άσκησης σε δύο τύπους νευρώνων, τους οποίους έχουν κι οι άνθρωποι και τα ποντίκια.

Ένας απ’ αυτούς τους τύπους νευρώνων συνδέεται με μειωμένη όρεξη, με χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και υψηλότερη καύση θερμίδων όταν ενεργοποιείται, ενώ ο άλλος τύπος αυξάνει την όρεξη και μειώνει τον μεταβολισμό όταν ενεργοποιείται.

Διάβασε κι αυτό:

Λάθη που κάνεις στο διάδρομο και ο τρόπος να τα διορθώσεις!

Photo: Thinkstock
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved