Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί μπορεί τελικά να αποδειχθεί σωτήριο για την υγεία. Και όχι πως δεν το γνωρίζαμε ή είναι η πρώτη φορά που το διαβάζουμε αλλά πλέον οι ερευνητές είναι σίγουροι:Μπορεί να σε γιατρέψει απ΄τα προβλήματα της καρδιάς!

Το κόκκινο κρασί δεν κάνει απλώς καλό στην υγεία σου αλλά σε θεραπεύει!  Όλοι εσείς οι λάτρεις του κρασιού, μπορείτε να χαρείτε ελεύθερα! Τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχονται στο ποτό μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία των καρδιακών παθήσεων, δηλώνουν οι ερευνητές.

Η Tammy Dugas, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, πιστεύει πως μάλλον έχει βρει τρόπο να χρησιμοποιήσει τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί για να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις.

Και δεν είναι η πρώτη έρευνα που αναφέρει πως το αλκοόλ κάπου-κάπου μας κάνει και καλό! Μια νέα μελέτη απ΄το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ αναφέρει ότι η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του εγκεφάλου να απομακρύνει όλα τα άχρηστα, κι επομένως να γίνει πιο αποτελεσματικό και “καθαρό”.

Αντίθετα, η Dr Dugas δεν συμβουλεύει τους ανθρώπους να πίνουν περισσότερο κρασί για να γιατρευτούν (απογοητευτείτε) αλλά ότι η ενσωμάτωση και η αξιοποίηση των αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί σε μια διαδικασία αγγειοπλαστικής της στεφανιαίας, τότε μπορεί πραγματικά να αποδειχθούν ευεργετικά. Τα πλεονεκτήματα των αντιοξειδωτικών στο κόκκινο κρασί έχουν σημειωθεί και προηγουμένως, ωστόσο η Dr Dugas ανακάλυψε τον τρόπο για να τα χρησιμοποιήσει και να φανούν πραγματικά χρήσιμα.

Οι δύο αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί, η ρεσβερατρόλη και κβερκετίνη μπορούν να θεραπεύσουν, να αποφευχθεί η πήξη του αίματος και να μειωθεί οποιαδήποτε φλεγμονή.

Βρήκαμε ακόμη έναν λόγο για να πίνουμε το αγαπημένο μας ποτό!  Και μην ξεχάσεις αν πιεις ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα χάνεις πιο εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά.

Ναι, είναι θαυματουργό!Άντε, γεια μας!

Photo: freepik