Το φαινόμενο του «sleep texting» και τα μηνύματα που στέλνεις όσο κοιμάσαι!

LIKE US ON FACEBOOK

Το να κοιμάσαι με το κινητό κάτω απ’ το μαξιλάρι σου είναι μια πολύ κακή συνήθεια, αλλά τώρα οι ερευνητές λένε ότι μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που επηρεάζει πολύ και την συμπεριφορά σου!

Το φαινόμενο του «sleep texting» και τα μηνύματα που στέλνεις όσο κοιμάσαι! Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Villanova, όλο και περισσότεροι millenials πέφτουν θύματα του «sleep texting», δηλαδή του να στέλνουν μηνύματα όσο κοιμούνται, τα οποία δε θυμούνται το επόμενο πρωί!

Όλο και περισσότεροι φοιτητές/ μαθητές στέλνουν μηνύματα ενώ είναι στη φάση του να τους πάρει ο ύπνος, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να ανταλλάσσουν μηνύματα ενώ είναι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Κι εννοείται πως έχουν ξεχάσει ό,τι έχουν πει όταν ξυπνήσουν την επόμενη μέρα το πρωί!

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 372 φοιτητές για να καταλάβουν τις συνήθειες του ύπνου τους. Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων των φοιτητών κατά τη διάρκεια του ύπνου και την ποιότητα του ύπνου τους.

Οι φοιτητές ρωτήθηκαν πόσες ώρες κοιμούνται τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, καθώς και πού έχουν το τηλέφωνό τους ενώ κοιμούνται.

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό απ’ τους συμμετέχοντες -25,6%- δήλωσαν ότι ότι έχουν κακή ποιότητα ύπνου ενώ τόνισαν ότι σ’ αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το κινητό τους και το γεγονός ότι τους παίρνει ο ύπνος ενώ μιλούν με μηνύματα.

Απ’ αυτούς, περίπου το 72% παραδέχθηκαν πως το επόμενο πρωί δεν θυμούνται τίποτα απ’ αυτά τα μηνύματα!

Η έλλειψη μνήμης δεν προκαλεί έκπληξη καθώς η έρευνα για τον ύπνο διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι συνήθως δεν μπορούν να θυμηθούν τα τελευταία λεπτά πριν τους πάρει ο ύπνος.

Σημειώνεται πως όταν σε παίρνει ο ύπνος ενώ ανταλλάζεις μηνύματα, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι εάν κοιμηθείς αλλά δεν σ’ έχει πάρει ακόμα κανονικά ο ύπνος, και χτυπήσει το κινητό σου επειδή σου έχει απαντήσει ο συνομιλητής σου, θα ξυπνήσεις ξανά για μερικά λεπτά μέχρι να σε ξαναπάρει ο ύπνος!

Ποιο είναι το κακό σ’ αυτό; Ότι αφενός χαλάς τον ύπνο σου κι αφετέρου μπορεί ν’ απαντάς μες στον ύπνο σου ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι!

Καλό είναι να αφήνεις το τηλέφωνο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν πέσεις για ύπνο και θα δεις ότι θα είσαι πιο ξεκούραστος και δεν θα βλέπεις το πρωί μηνύματα με τον πρώην που δεν θυμάσαι καν!

Δες κι αυτό:

Μην καταστρέφεις τον ύπνο σου- Κλείσε για λίγο την οθόνη του κινητού σου

Photo: Shutterstock

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved