Το επιστημονικό trick για να μην σου λένε ποτέ ψέματα!

LIKE US ON FACEBOOK

Πώς μπορείς να αποτρέψεις ένα ψέμα απ’ το να στο πουν; Σίγουρα όχι να το μαντέψεις, εκτός αν έχεις τέτοιες μαγικές ιδιότητες. Το επιστημονικό trick για να μη σου λένε ψέματα!

Εκτός από το ένστικτο που πολλές φορές βοηθά και πρέπει πάντα να του δίνεις σημασία, υπάρχει και ένα επιστημονικό trick για να μη σου λένε ψέματα.

Σίγουρα, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό που σου λένε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που ξέρουν να κρύβονται πολύ καλά.

Τι μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις απ’ το να σου πουν ψέματα; Να τους κοιτάξεις στα μάτια όση ώρα μιλάτε. Σίγα το trick θα μου πεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, το eye contact είναι το μοναδικό που μπορεί να μαρτυρήσει το ψέμα του άλλου και με το eye contact μπορείς να βρεις την αλήθεια που ψάχνεις. Κι έτσι όχι μόνο μπορείς να καταλάβεις πότε σου λένε ψέματα, αλλά όταν τα μάτια σας συναντηθούν δεν θα μπορεί παρά να σου αποκαλύψει την αλήθεια. Και αυτό το λες δύναμη!

Αυτή η νέα έρευνα είναι αρκετά πρωτοποριακή επειδή, επειδή δεν σου λέει απλώς πώς να εντοπίσεις ένα ψέμα, αλλά σου δίνει τον τρόπο για να ενθαρρύνεις την αλήθεια. Και σκέψου απλώς… πώς αυτό το trick χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια η μαμά σου και δεν μπορεί να κρυφτείς.

Σύμφωνα με το University of Tamperes, μια ομάδα ψυχολόγων από τη σχολή, αποκάλυψε το πώς μπορείς να σου λένε πάντα αλήθεια, φτιάχνοντας ένα διαδραστικό πείραμα, στο οποίο οι συμμετέχοντες κοιτούσαν ένα computer game.

Οι αντίπαλοι στο παιχνίδι θα μπορούσαν να δουν ο ένας τον άλλον μέσα από ένα παράθυρο. Οι ερευνητές σημείωσαν τον τρόπο με τον οποίο κάθε αντίπαλος κουνούσε τα μάτια, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η άμεση επαφή με τα μάτια από έναν αντίπαλο ήταν αρκετή για να μειώσει το ψέμα σε όλο το παιχνίδι.  Σύμπτωση; Σίγουρα όχι!

Το να μην κοιτάς τον άλλον στα μάτια, μαρτυρά πολλά και σίγουρα μαρτυρά το ψέμα. Αν, όμως, καταλαβαίνεις ότι αυτό που σου λέει δεν είναι αλήθεια, μπορείς να τον κοιτάξεις επίμονα και να σταματήσει το ψέμα του, γιατί σίγουρα θα νιώσει αμήχανα και θα καταλάβει ότι έχεις καταλάβει!

Δες, όμως, και τα ψέματα που λες στον εαυτό σου!

Διαβάστε επίσης:

4 + 1 απλές ερωτήσεις για να καταλάβεις αν ο άλλος είναι έξυπνος!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved