Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα μετά τον θάνατο;

LIKE US ON FACEBOOK

Μια νέα έρευνα ανακάλυψε τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα μετά τον θάνατο. Πολλοί επιστήμονες έχουν μιλήσει γι’ αυτό στο παρελθόν αλλά είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται η κίνηση του σώματος για μήνες αφότου έχει πεθάνει ο άνθρωπος.

Παρακάτω αναλυτικα τι ακριβώς ανακάλυψαν επιστήμονες με τη βοήθεια κάμερας που παρακολούθησε ένα ανθρώπινο σώμα για διάστημα 17 μηνών.

Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα μετά τον θάνατο;

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα απ’ την αυστραλιανή ομάδα Facility for Taphonomic Experimental Research (AFTER), τα νεκρά σώματα κινούνται «αρκετά» κατά τη διαδικασία της αποσύνθεσης.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι πιθανό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διερευνάται η σκηνή θανάτου σε ένα έγκλημα καθώς μέχρι πρότινος οι ερευνητές πίστευαν ότι η στάση ενός πτώματος έλεγε πολλά για τον τρόπο που πέθανε το συγκεκριμένο άτομο, εκτός κι αν είχε μετακινηθεί μετά τον θάνατό του.

Οι έρευνες με επικεφαλής την Άλισον Γουίλσον έγιναν σ’ έναν ειδικό χώρο που τον αποκαλούν “φάρμα ανθρώπινων σωμάτων” και δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια σε μυστική τοποθεσία έξω από το Σίδνεϊ προκειμένου να μελετηθεί το πώς γίνεται η αποσύνθεση των ανθρώπινων σωμάτων σε διαφορετικές συνθήκες.

Δες εδώ την ανακοίνωση ερευνητών για τη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρους σε ανθρώπους.

Για τις ανάγκες της μελέτης χρησιμοποιήθηκαν κάμερες time lapse για να μελετηθεί ένα πτώμα που αποσυντίθενται για 17 μήνες. Η κάμερα τραβούσε ένα στιγμιότυπο κάθε μισή ώρα δίνοντας στους ερευνητές εικονα της διαδικασίας αποσύνθεσης.

«Αυτό που βρήκαμε όταν πως τα χέρια είχαν μετακινηθεί αισθητά. Μάλιστα, τα χέρια που βρίσκονταν δίπλα στο σώμα κατέληξαν στο πλάι του σώματος», σημείωσε η Γουίλσον στο ABC News. Όπως ανέφερε μάλιστα σε κάποια φάση τα χέρια επέστρεψαν ξανά στην αρχική τους θέση δίπλα στο σώμα.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη όχι μόνο βοηθά στις έρευνες στις σκηνές εγκλημάτων, αλλά δίνει επίσης στο θύμα την ευκαιρία να πει την τελευταία του ιστορία

Δες ακόμα:

Τι συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο 5 λεπτά πριν τον θάνατο

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved