Τι καταλαβαίνει ο σκύλος σου όταν του μιλάς; Οι επιστήμονες εξηγούν!

LIKE US ON FACEBOOK

Λες στον σκύλο σου πόσο φανταστικός είναι και πόσο τον αγαπάς. Αλλά πόσο νόημα έχει αυτό, αν ο σκύλος σου δεν σε καταλαβαίνει;

Τι καταλαβαίνει ο σκύλος σου όταν του μιλάς; Ή μήπως δεν καταλαβαίνει τίποτα όσο κι αν θέλεις να πιστεύεις το αντίθετο; Μπορεί να μην είσαι σίγουρος για το πόσο αντιλαμβάνεται αυτά που του λες αλλά σίγουρα καλά κάνεις και του μιλάς, λένε οι επιστήμονες.

Ναι υπάρχουν καλά νέα: Οι επιστήμονες λένε πως πρέπει να μιλάς στον σκύλο σου γιατί στην πραγματικότητα έχουν μεγαλύτερη ικανότητα επικοινωνίας από ότι νομίζεις.

Στην έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Neuroscience, οι επιστήμονες ζήτησαν από 12 σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους να περάσουν μερικούς μήνες κάνοντας μια απλή πρακτική άσκηση. Οι ιδιοκτήτες έπρεπε να ζητάνε από τα σκυλιά τα παιχνίδια τους και μετά να τα ζητάνε με το όνομά τους (για παράδειγμα Piggy, Monkey κλπ). Όταν ο σκύλος θα του πήγαινε το συγκεκριμένο παιχνίδι που ήθελαν, τότε θα έπρεπε να τον επιβράβευαν με λίγο φαγητό.

Μετά από μερικούς μήνες από αυτήν την άσκηση, σύμφωνα με το ScienceDaily, οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα στα ίδια σκυλιά με τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να τεστάρουν πόσο καλά τα σκυλιά είχαν μάθει τα ονόματα από τα παιχνίδια!

Για να το κάνουν αυτό, οι ερευνητές είχαν βάλει μια μηχανή ανίχνευσης του εγκεφάλου για τα σκυλιά, και οι ιδιοκτήτες κάθονταν μπροστά τους. Οι ιδιοκτήτες αρχικά κρατούσαν ένα παιχνίδι και είπαν το σωστό όνομα του παιχνιδιού δυνατά και καθαρά για να δουν πώς θα αντιδράσει ο σκύλος και στη συνέχεια κρατούσαν ένα άλλο αντικείμενο και έλεγαν μια τυχαία λέξη όπως «bobbu» για να δουν και πάλι πώς θα αντιδρούσε ο σκύλος.

Σύμφωνα με το ScienceDaily, οι ερευνητές έδειξαν πως αντίθετα με τον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, τα σκυλιά δείχνουν μεγαλύτερη ανταπόκριση σε λέξεις που δεν γνωρίζουν!

Όχι, το κουτάβι σου δεν είναι χαζό, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σκυλιά εργάζονταν πολύ σκληρά για να καταλάβουν τις επιθυμίες των ιδιοκτητών. Και όταν οι ιδιοκτήτες τους έλεγαν άγνωστες λέξεις, προσπαθούσαν περισσότερο να καταλάβουν για να τους ευχαριστήσουν πραγματικά.

Και υπάρχει κάτι πιο cute από αυτό;; Συνέχισε να μιλάς με τον σκύλο σου γιατί ενισχύεις τον δεσμό ανάμεσά σας και κάνεις τη σχέση σας πιο δυνατή. Ο σκύλος νιώθει ότι δεν τον αγνοείς, τον έχεις στη ζωή σου και κάτι του ζητάς. Και αυτός από τη μεριά του προσπαθεί να σου κάνει όλα τα χατίρια!

Διαβάστε επίσης:

Μιλάς στον σκύλο σου σαν να είναι μωρό; Οι ειδικοί κάτι έχουν να σου πουν!

Photo:teksomolika / Freepik

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved