Τα video games βοηθούν στην υγεία μας με τρόπο που δεν φαντάζεσαι!

LIKE US ON FACEBOOK

Τα video games βοηθούν στην υγεία μας. Έρευνα που πραγματοποιηθηκε σχετικά με τη στάση των ανθρώπων  απέναντι στα παιχνίδια, εντόπισαν  ότι η αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών έχει γίνει μια βασική στρατηγική για την αντιμετώπιση του άγχους. Αποτελεί επίσης , έναν πολύ καλό τρόπο για να αλληλεπιδράσει κανείς  με ανθρώπους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα, να κοινωνικοποιηθεί και να κάνει φίλους.

Η αναπαραγωγή video games αποτελεί από τα βασικότερα μέσα για την καταπολέμηση του καθημερινού άγχους. Οι ερευνητές που έλεγξαν 1.000 παίκτες σχετικά με τη στάση τους απέναντι στα  παιχνίδια βρήκαν ότι το 55 %  παίζουν video games προκειμένου να χαλαρώσουν και ανακουφιστούν από το άγχος της καθημερινότητας.

Το 47% πιστεύουν ότι η απόδοση σε ένα παιχνίδι έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή τους έξω από την οθόνη, επιτρέποντάς τους να εξετάσουν άλλες πτυχές της ζωής τους πιο θετικά.

Οι μισοί δήλωσαν ότι τα video games τα βλέπουν ως έναν εναλλακτικό μέσο εκτόνωσης, της καθημερινότητας, ώστε να ξεφύγουν από το καθημερινό εργασιακό άγχος.

tips για να απαλλαγείς απ το άγχος

Ο Luke Hales, γενικός διευθυντής του τηλεοπτικού καναλιού Dave, δήλωσε:

Αυτή η έρευνα είναι απίστευτα αποκαλυπτική στην ανάδειξη των πνευματικών πλεονεκτημάτων που αποκτά κανείς σε μια  διαρκή περίοδο παιχνιδιών

Επιπρόσθετα αποτελέσματα της έρευνας για τα video games:

Ο Dave παρακολούθησε 1.000 παίκτες ηλικίας 18 έως 30 ετών πριν από την ολοκαίνουργια σειρά του Go 8 Bit του Dara O Briain

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι τα video games αποτελούν μια κοινωνική επιδίωξη, ενώ τρεις στους πέντε ερωτώμενους παίζουν ειδικά για να δημιουργήσουν φιλίες.

60% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα παιχνίδια αποτελούν βασικό στοιχείο της κοινωνικής τους ζωής.

Και σχεδόν το 1/4 πιστεύει ότι έχουν κάνει περισσότερους φίλους από το ενδιαφέρον τους για τα παιχνίδια παρά μέσω οποιουδήποτε άλλου τομέα της ζωής τους.

Η μελέτη εξέτασε επίσης και άλλα πιθανά οφέλη από τα video games, όπως βελτιώσεις στην διάθεση, αντανακλαστικά και κοινωνικές δεξιότητες.

  • 1/3 των παικτών παίζουν παιχνίδια, ακριβώς  για να νιώσουν την αίσθηση της επίτευξης
  • Το 42% τοις εκατό δήλωσε ότι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι όταν πραγματοποιούν  καλές επιδόσεις σε ένα βιντεοπαιχνίδι, μάλιστα μια νίκη στο παιχνίδι αποτελεί για τους ίδιους μεγαλύτερο επίτευγμα συγκριτικά με την πραγματική ζωή
  • Ένα άλλο 27% πιστεύει ότι παίζοντας video games τους βοήθησε να αντιμετωπίσουν ένα θέμα ψυχικής υγείας ή ανησυχίας.
  • 30%  των ερωτηθέντων συμφωνούν να παίζουν online ένα παιχνίδι με άλλους συμπαίκτες  γιατί αυξάνει τα επίπεδα εμπιστοσύνης τους με την υπόλοιπη κοινωνία
  • Το 1/5 πιστεύει ότι παίζοντας παιχνίδια, τους βοήθησε να βελτιώσουν τις ικανότητες τους σχετικά με την επίλυση προβλημάτων και το 28% πιστεύει ότι το χόμπι τους έχει επηρεάσει θετικά τα αντανακλαστικά και το συντονισμό τους.
  • Για να βοηθήσουν την συγκέντρωση τους στο παιχνίδι ένας στους τέσσερις παίκτες κάνει το avatar του παίκτη του  να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με τη δική του όψη ειδικότερα στα «in role playing games»
  • 20% πιστεύουν ότι τα παιχνίδια δράσης και περιπέτειας είναι το ευκολότερο είδος παιχνιδιών για να ασχοληθούν , ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια παζλ και παιχνίδια ρόλων.
  • Τα παιχνίδια στην κατηγορία Action & Adventure θεωρήθηκαν επίσης τα καλύτερα για να βοηθήσουν στην ανακούφιση του στρες, ενώ ακολουθούν παιχνίδια Shooter και παιχνίδια παζλ.

Τέλος,  ο Hales προσθέτει:

Για εκείνους που αναζητούν υποστήριξη, το παιχνίδι ως χόμπι μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση εμπιστοσύνης που, η οποία μπορεί να λείπει σε άλλες πτυχές της ζωής τους

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved