Το σχήμα του προσώπου σου μαρτυρά πολλά για την σεξουαλική σου ζωή!

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν χαρακτηριστικά, κυρίως της προσωπικότητάς σου, που μαρτυρούν πολλά για τη σεξουαλική σου ζωή. Και αυτό το αποδεικνύουν και οι μελέτες.

Έρευνες δείχνουν όμως, ότι και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου μαρτυρούν πολλά!

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι με στρογγυλό πρόσωπο και πιο πλατύ είναι σεξουαλικά ενθουσιώδης και έχουν ισχυρότερη σεξουαλική ορμή.

Η μελέτη διεξήχθη απ’ τον Steven Arnocky, αναπληρωτή καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Nipissing του Καναδά.

Η ομάδα του Arnock βρήκε μια θετική σύνδεση μεταξύ του στρογγυλού προσώπου και του πλάτους με τη σεξουαλική κίνηση.

Στα δύο πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης πήρα μέρος 457 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι όλοι βρίσκονται σε μια σχέση.

Το στρογγυλό και πιο ευρύ πρόσωπο έχουν μεγαλύτερες σεξουαλικές ορμές. Άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως τα ζυγωματικά, δεν παράγουν τον ίδιο σύνδεσμο.

Η σχέση μεταξύ του στρογγυλού προσώπου και της σεξουαλικής ορμής ήταν η ίδια για άνδρες και γυναίκες.  Η διαφορά στα δύο φύλα υπάρχει στο απλό σεξ και στην απιστία.

Οι άνδρες με πιο στρογγυλό πρόσωπο ήταν πιο περιστασιακοί στο ελεύθερο σεξ ενώ υπήρχε επίσης συσχέτιση μεταξύ των ανδρών με στρογγυλό πρόσωπο και την απιστία.

Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου μπορεί να μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα ανθρώπινα σεξουαλικά κίνητρα.

Προηγούμενες μελέτες είχαν βρει και άλλες συνδέσεις μεταξύ του προσώπου και της σεξουαλικής συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, οι άνδρες με πιο στρογγυλά πρόσωπα ήταν πιο επιθετικοί, λειτουργούσαν περισσότερο δεσποτικά και ήταν λιγότερο ηθικοί.

Η ίδια μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι θεωρούνταν πιο ελκυστικοί συγκριτικά με αυτούς που είχαν πιο μακρόστενο σχήμα προσώπου.

Όσοι έχετε στρογγυλό πρόσωπο είστε τυχεροί απ’ τη φύση σας. Οι υπόλοιποι… απλώς συνεχίστε την προσπάθεια.

Photo: JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES, MICHAEL BUCKNER/GETTY IMAGES
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved