Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι που κλαίνε στη δουλειά τους;

LIKE US ON FACEBOOK

Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι που κλαίνε στη δουλειά τους; Αυτό είναι το αντικείμενο μιας νέας έρευνας, η οποία μας λέει ότι είναι περισσότεροι από όσοι νομίζουμε.

Η δουλειά άλλες φορές μπορεί είναι διασκεδαστική και παραγωγική, ενώ υπάρχουν και οι φορές που επικρατεί το άγχος, ο θυμός και ίσως οι παρεξηγήσεις. Και αυτές είναι οι στιγμές που θέλεις να κλάψεις γιατί δεν σε νοιάζει ούτε πόσοι και ποιοι θα σε δουν, ούτε εάν είναι επαγγελματικό, ούτε τι γνώμη μπορεί να σχηματίσουν για εσένα.

Εάν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, δηλαδή αυτών που έχουν ανάγκη να κλάψουν όταν νιώθουν ότι το άγχος ή τα νεύρα τους πνίγουν, να ξέρεις ότι σε αυτό τον κόσμο δεν είσαι μόνος σου.

Μια νέα έρευνα της ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας Monster.com, έδειξε ότι ανάμεσα στους 3,078 που συμμετείχαν στη μελέτη, σχεδόν το 83% αυτών απάντησε ότι έχουν κλάψει στη δουλειά τους. Μάλιστα, σχεδόν το ήμισυ αυτών που κλαίνε στη δουλειά τους (45.4%), ανέφερε ότι έχουν κλάψει εξαιτίας ενός υπεύθυνου ή συνάδελφου.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι έχουν κλάψει στη δουλειά, συμπεριλαμβάνουν τους προσωπικούς λόγους (18.5%), τον φόρτο εργασίας (15.7%) και επειδή κάποιος τους έκανε bullying στο εργασιακό περιβάλλον (12.8%).

Unsplash/Annie Spratt

Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο ωστόσο εάν συνδέσεις με μία άλλη έρευνα βγάζει νόημα. Σύμφωνα με το American Institute of Stress, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, το άγχος στο εργασιακό περιβάλλον είναι «μακράν η σημαντικότερη πηγή άγχους για τους Αμερικανούς ενήλικες», η ενώ αυτό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια.

Σε μια δημοσκόπηση του 2018 που πραγματοποίησε το SurveyMonkey Audience για την ιστοσελίδα Quartz, το 18% των εργαζομένων δήλωσε ότι βιώνει άγχος ή κατάθλιψη που σχετίζεται με τη δουλειά. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν σχεδόν διπλάσιο (30%) ανάμεσα στους millennials και τη Γενιά Z (Gen Z), δηλαδή τους εργαζόμενους ηλικίας 18-34 ετών.

Οι περισσότεροι απ’ τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα του Monster.com ανέφεραν ότι έχουν κλάψει «μερικές φορές». Παρόλα αυτά, η σύμβουλος καριέρας στην ίδια ιστοσελίδα, Vicki Salemi, ανέφερε ότι ακόμη και οι μερικές φορές είναι ανησυχητικές: «Όταν κλαις στη δουλειά σου, αυτό είναι ένα σημάδι τοξικού περιβάλλοντος».

Τέλος, η Salemi επισημαίνει ότι εάν κλαις στη δουλειά σου κάθε εβδομάδα ή κάθε μέρα, τότε αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις να ψάχνεις μια νέα δουλειά!

Photo: Unsplash/BBH Singapore

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved