Πώς η αυτοπεποίθηση συνδέεται με την υγεία της καρδιάς;

LIKE US ON FACEBOOK

Η αυτοπεποίθηση και το να αγαπάς τον εαυτό σου έτσι όπως είναι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής ενός ανθρώπου. Ξέρω ότι δεν είναι κάτι εύκολο και δεν μπορεί να αποκτηθεί από τη μια μέρα στην άλλη, όμως, είναι κάτι που διορθώνεται πολύ εύκολα με θέληση!

Εδώ έχουμε κάποιες συμβουλές που θα σε παρακινήσουν να δώσεις περισσότερη έμφαση στην αυτοπεποίθηση. Σύμφωνα με ψυχολογικές και ψυχιατρικές έρευνες, το να συμπεριφέρεσαι καλά στον εαυτό σου δεν βοηθά μόνο στο να είναι πιο προσιτός στους άλλους, αλλά έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Ειδικά αυτή την περίοδο, εννοώ του Αγίου Βαλεντίνου, θα ήταν χρήσιμο να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου είτε έχεις είτε δεν έχεις σύντροφο, γιατί η αυτοπεποίθηση συνδέεται με την υγεία της καρδιάς!

Σε έρευνα που έγινε στο University of Exeter και στο University of Oxford, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην επίδραση που έχουν στους παλμούς της καρδιάς οι θετικές σκέψεις για τον ίδιο τον εαυτό κάποιου ή για τρίτους, όπως και στο αίσθημα αυτοκριτικής και συμπόνιας.

You Like Me GIF by SoulPancake - Find & Share on GIPHY

Χωρίστηκαν 135 μαθητές απο το Πανεπιστημιο του Exeter σε 5 ομάδες και τους ζητήθηκε να δώσουν έμφαση στις αισθήσεις του σώματος τους, σε άλλους να σκεφτούν κάποιον που συμπαθούν, σε άλλους να αναλογιστούν κάτι που έχουν αποτύχει και άλλοι κάτι που έχουν επιτύχει. Το πέμπτο γκρουπ έπρεπε να φανταστεί ότι πάει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Μετά από αυτές τις οδηγίες που τους δόθηκαν, έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με το πόσο ασφαλείς νιώθουν, το αίσθημα που νιώθουν όταν επικοινωνούν με άλλους και κατά πόσο είναι πιθανό να είναι ευγενικοί μαζί τους. Έτσι, οι ερευνητές μέτρησαν τους παλμούς της καρδιάς και το αν ίδρωναν καθώς απαντούσαν.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι η συμπόνια προς τους ίδιους μας τους εαυτούς σχετίζεται άμεσα με του χτύπους της καρδιάς, αφού εκείνοι που εστίασαν στις αισθήσεις του σώματος τους ή σκεφτηκαν κάτι θετικό είχαν χαμηλότερους παλμούς και έκκριση ιδρώτα από εκείνους με τις αρνητικές σκέψεις. Με το να έχεις αυτοπεποίθηση τοποθετείς το σώμα σου σε μια ασφαλή «συνθήκη» και έτσι μπορείς να χαλαρώσεις.

Strong Love Yourself GIF by Rebecca Hendin - Find & Share on GIPHY

Η έρευνα έγινε για να αποδείξει κατά πόσο το να συμπεριφέρεσαι καλά σε σένα όταν όλα πάνε λάθος μπορεί να ωφελήσει την ψυχολογία σου. Με το να αποβάλλεις κάθε μορφή αρνητικότητας, δημιουργείς ένα θετικό κλίμα που βοηθάει τον ίδιο σου τον εαυτό ν’ αναπτυχθεί περαιτέρω. Οπότε είναι προφανές ότι το να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως κάτι σπουδαίο, σου δίνει την ώθηση που χρειάζεσαι για να επιτύχεις τους στόχους σου, χωρίς όμως, να φτάσεις και στο άλλο άκρο, δηλαδή τη μεγαλομανία και την υπεροψία.

Επιπλέον, οι συνεχώς αυξημένοι καρδιακοί παλμοί, όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς σου, η οποία βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση «σοκ». Προσπάθησε να χαλαρώσεις και φρόντισε την καρδιά σου!

Με την παραπάνω έρευνα αποδεικνύεται επίσης ότι το να σε αγαπάς βοηθάει την υγεία σου, οπότε προσπάθησε να μη ξανακάνεις το λάθος να συγκριθεις με κάποιον άλλο, αφού δεν ωφελεί σε τίποτα παρά μόνο σε γεμίζει με αίσθημα κατωτερότητας και μειώνει την αγάπη για τον ίδιο σου τον εαυτό! Δώσε, λοιπόν, στον εαυτό σου αυτό που του αξίζει και γίνε περήφανος για αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 5 τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved