Πολλά ζευγάρια έχουν πρόβλημα στο σεξ, είτε το παραδέχονται, είτε όχι. Κι ένα κοινό πρόβλημα είναι η διάρκεια. Όμως, υπάρχει ιδανική διάρκεια στο σεξ; Οι ειδικοί απαντούν. 

Για πολλούς η διάρκεια στο σεξ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σχέση. Ίσως να μην έπρεπε και τόσο, όμως καλώς ή κακώς η ερωτική επαφή επηρεάζει κατά κάποιον τρόπο το ζευγάρι. Κι είναι λογικό. Κι επειδή πολλά ζευγάρια έχουν τσακωθεί γι’ αυτόν τον λόγο, οι ειδικοί απαντούν σ’ ένα πολύ σημαντικό ερώτημα.

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια στο σεξ; 

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research έδωσε την απάντηση με τους επιστήμονες από το πανεπιστήμιο New Brunswick να έχουν εξετάσει τις περιπτώσεις συνολικά 152 ζευγαριών με τους συμμετέχοντες να είναι ηλικίας από 21 έως και 77 ετών και οι μεταξύ τους σχέσεις να ποικίλλουν από διάρκειας 6 μηνών έως και 50 ετών, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για το αποτέλεσμα της έρευνας.

Οι επιστήμονες διέκριναν τα προκαταρκτικά με το σεξ και κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα. Στα προκαταρκτικά οι γυναίκες θεωρούν ως ιδανική διάρκεια τα 19′, αν και απάντησαν πως συνήθως διαρκούν 11′, ενώ οι άνδρες θεωρούν ως ιδανική διάρκεια τα 18′ και πραγματική διάρκεια τα 13′.

Τι συμβαίνει με τη σεξουαλική επαφή; 

ιδανική διάρκεια στο σεξ

GETTY IMAGES/ SOUTH_AGENCY

Οι γυναίκες δήλωσαν ως ιδανική διάρκεια τα 14′ και ως πραγματική τα 7′, σε αντίθεση με τους άνδρες που ανέφεραν ως ιδανική διάρκεια τα 19′ και ως πραγματική τα 8′.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι τα δύο φύλα φάνηκε να πιστεύουν σε λανθασμένα στερεότυπα όσον αφορά τις επιθυμίες των ανδρών στο σεξ με τους επιστήμονες να συνιστούν στα ζευγάρια να συζητούν μεταξύ τους τις προτιμήσεις τους.

Σε άλλη έρευνα, από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, διαπιστώθηκε ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να διαρκέσει από 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά και πως το προφυλακτικό δεν επηρεάζει τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής!

Διάβασε ακόμα:

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Photo: Freepik