Όλοι θέλουμε να είμαστε περισσότερο εξωστρεφείς, αλλά γίνεται; Επιπλέον, τι εννοούμε όταν λέμε όλοι; Γιατί πολύ σωστά θα σκέφτεσαι ότι υπάρχουν κι αυτοί που τους αρέσει να είναι εσωστρεφείς. Υπάρχουν όμως;

Μια νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει αυτό που όλοι ξέρουμε καλά. Oι εσωστρεφείς θα ήθελαν να είναι περισσότερο εξωστρεφείς, γιατί μπορεί η κοινωνία να ευνοεί αυτά τα άτομα ή γιατί μπορεί μερικές φορές να κουράζει λίγο και η εσωστρέφεια.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Happiness, ζήτησε από 300 ενήλικες στην Αυστραλία να απαντήσουν σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με την εσωστρέφεια τους, αλλά και σε ερωτήσεις εάν θα προτιμούσαν να είναι ή όχι πιο εξωστρεφείς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το The Cut, με συντριπτική πλειοψηφία, το  96% των συμμετεχόντων απάντησε ότι θα ήθελαν να είναι πιο εξωστρεφείς.

Την ίδια στιγμή το 82% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ορισμένες φορές νιώθουν υποχρεωμένοι να αλλάξουν συμπεριφορά σε συγκεκριμένες κοινωνικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, μπορεί μερικοί να είναι εσωστρεφείς στο σπίτι τους, αλλά όταν είναι σε ένα event να “αναγκάζονται” να γίνουν πιο κοινωνικοί.

πόσους φίλους μπορείς να έχεις

Stocksy/Trinette Reed

Εάν είσαι εσωστρεφής, μπορεί μερικές φορές να εύχεσαι να ήσουν κι εσύ πιο κοινωνικός, ειδικά στην περίπτωση που μπορεί να έχεις κάτι χρόνια να βγεις από το σπίτι ή να μιλήσεις με έναν άνθρωπο. Κι όταν τελικά αποφασίζεις να βγεις, να σκέφτεσαι ότι καλύτερα να μην το είχες κάνει και να ζηλεύεις όλους αυτούς τους χαρούμενους και κοινωνικούς ανθρώπους γύρω σου.

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς είναι όπως είναι για κάποιον λόγο. Δεν γίνεται να είμαστε όλοι το ίδιο και δεν πειράζει καθόλου, ούτε και χρειάζεται να νιώθουμε την ανάγκη να αλλάξουμε, να γίνουμε λίγο πιο αρεστοί ή πιο κοινωνικοί…

Παρόλα αυτά, εάν νιώθεις ότι θέλεις να γίνεις πιο εξωστρεφής, μπορεί αυτοί οι τρόποι να σου φανούν χρήσιμοι:

  1. Προσπάθησε να φέρεις κάτι οικείο μαζί σου, όπου κι εάν βρίσκεσαι.
  2. Έχε πάντα μερικές ερωτήσεις έτοιμες για να ξεκινήσεις μια συζήτηση. Απόφυγε τα τι κάνεις και πού δουλεύεις κτλ. Γίνε λίγο πιο δημιουργικός.
  3. Μην διακόπτεις τον συνομιλητή σου.
  4. Συμφώνησε μαζί του σε ορισμένα πράγματα. Θα νιώσεις καλύτερα, εάν δεις ότι έχετε κάτι κοινό.
  5. Βρες ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και ποια όχι. Σίγουρα υπάρχουν πολλά κι από τα δύο!

Διαβάστε ακόμη:

21 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τους εσωστρεφείς

Photo: Unsplash/rawpixel