Οι περισσότεροι ακούμε Ed Sheeran πριν κοιμηθούμε; Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ναι, οι περισσότεροι πριν πέσουμε για ύπνο επιλέγουμε τον αγαπημένο τραγουδιστή.

Μια ακόμη ερώτηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι πόσοι πρέπει ν’ ακούσουν μουσική πριν κοιμηθούν; Η απάντηση και πάλι δεν μας εκπλήσσει, αφού η έρευνα απέδειξε ότι για τους περισσότερους η μουσική είναι απαραίτητη.

Ειδικότερα, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS ONE, επεδίωξε να αποκαλύψει πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μουσική, για να τους βοηθήσει να κοιμηθούν.

Το 62% από τους 651 συμμετέχοντες στη μελέτη, δήλωσε ότι ακούει μουσική για να κοιμηθεί πιο εύκολα και να αποβάλλει πιθανούς εξωτερικούς περισπασμούς.

Η ίδια έρευνα ανακάλυψε ακόμη ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες από έναν ευρύ κατάλογο 545 καλλιτεχνών και 14 διαφορετικών ειδών, ανέφεραν ότι προτιμούν να ακούσουν τον Ed Sheeran για να κοιμηθούν, ενώ μεταξύ άλλων μουσικών ανέφεραν και τους Bach, Mozart, Brian Eno, Coldplay και Chopin.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν είναι πλήρως κατανοητοί οι λόγοι που η μουσική μας βοηθάει να κοιμηθούμε, αλλά γνωρίζουμε από προηγούμενες έρευνες ότι η μουσική μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τους ρυθμούς της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος.

Παράλληλα, το αμερικάνικο ίδρυμα Sleep προτείνει να επιλέγουμε πριν κοιμηθούμε ένα είδος μουσικής που αγαπάμε και που ιδανικά να είναι λίγο αργό. Για παράδειγμα, σαν τα τραγούδια του Ed Sheeran;

Ειδικοί επισήμαναν ακόμη ότι η jazz και η κλασική μουσική είναι τα είδη που μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο να κοιμηθούμε καλύτερα και έτσι ο Sheeran δεν αποτελεί μια ασυνήθιστη επιλογή.

Μάλιστα, όταν το Spotify ανέλυσε τις λίστες “Sleep” των χρηστών του, o Ed Sheeran ήταν ο καλλιτέχνης που εμφανιζόταν παντού, αφού τα κομμάτια του διαθέτουν τον ιδανικό αργό ρυθμό για να κοιμηθούμε σαν προβατάκια!

Εμείς συμφωνούμε απόλυτα με αυτή την έρευνα και κλείνουμε αυτό το άρθρο με ένα τραγούδι του αγαπημένου τραγουδιστή!

Διάβασε ακόμη:

Η εφαρμογή που χρησιμοποιεί ταινίες του ’90 για να σε βοηθήσει να κοιμηθείς!

Photo: Pexels/burst.shopify.com