Όλοι ψάχνουμε τρόπους καθημερινά για να μειώσουμε το άγχος, το στρες κι οποιαδήποτε ανησυχία μπορεί να απασχολεί το μυαλό μας. Οι επιστήμονες έχουν βρει τη λύση και προτείνουν αυτό το τραγούδι που μειώνει το άγχος μέχρι και 65%!

Η νευροεπιστήμη μελέτησε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μειώσουμε το άγχος και να ηρεμήσουμε τα νεύρα μας και η λύση είναι αυτή η playlist με τα 10 πιο χαλαρωτικά τραγούδια που υπάρχουν.

Ξέρουμε ήδη ότι η ήρεμη μουσική και οι ήχοι μπορούν να μας χαλαρώσουν και να βελτιώσουν την ψυχική μας υγεία. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο τραγούδι με ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, νευροεπιστήμονες απ’ το Ηνωμένο Βασίλειο και το Mindlab International σε μελέτη που πραγματοποίησαν ζήτησαν από συμμετέχοντες να ακούσουν μια σειρά από διαφορετικά τραγούδια.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα τραγούδια επηρέαζαν τον εγκέφαλο, την αρτηριακή πίεση, την αναπνοή και τα επίπεδα άγχους.

Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με τον Dr. David Lewis-Hodgson ένα συγκεκριμένο τραγούδι διαπιστώθηκε ότι συμβάλλει περισσότερο στη χαλάρωση από οποιοδήποτε άλλο είχε εξεταστεί προηγουμένως.

Το τραγούδι αυτό είναι το “Weightless” του Marconi Union, το οποίο αποδείχθηκε ότι μπορούσε να μειώσει το άγχος μέχρι και 65% στους συμμετέχοντες που κλήθηκαν να το ακούσουν!

Τα 10 τραγούδια που μειώνουν το άγχος

Οι ίδιοι επιστήμονες δημοσίευσαν στη συνέχεια τη λίστα με τα 10 τραγούδια που μειώνουν το άγχος κι εμείς λέμε να φτιάξουμε μια playlist στο κινητό μας, για να τα ακούμε ξανά και ξανά!

  1. Το “Weightless,” απ’ τον Marconi Union
  2. Το “Electra,” από Airstream
  3. Το “Mellomaniac (Chill Out Mix),” απ’ τον DJ Shah
  4. Το “Watermark,” από Enya
  5. Το “Strawberry Swing,” απ’ τους Coldplay
  6. Το “Please Don’t Go,” από Barcelona
  7. Το “Pure Shores,” από All Saints
  8. Το “Someone Like You,” από Adele
  9. Το “Canzonetta Sull’aria,” από Mozart
  10. Το “We Can Fly,” από Rue du Soleil (Café Del Mar)

Διαβάστε ακόμη:

Όσα συμβαίνουν στο μυαλό μας όταν ακούμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια!