Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να πίνεις μετά την προπόνηση και όχι δεν είναι κάποιο περίεργο superfood, αλλά ένα αγαπημένο όλων από την παιδική μας ηλικία.

Ποιο είναι αυτό; Είναι αυτό που σου ετοίμαζε η μανούλα κάθε πρωί πριν πας στο σχολείο. Επειδή δεν σου άρεσε το γάλα, επειδή ήξερε ότι ήταν το αγαπημένο σου ή μήπως επειδή ήξερε ότι αυτό θα σου δώσει περισσότερη δύναμη;

Ποιος ήταν ο λόγος δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ήρθε η ώρα να το εντάξεις και πάλι στη διατροφή σου. Ναι, το σοκολατούχο γάλα είναι αυτό που οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι το καλύτερο ρόφημα μετά την προπόνηση.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Κλινικής Διατροφής, ανακάλυψε ότι ένα ποτήρι με σοκολατούχο γάλα περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος, σε συνδυασμό με νερό και ηλεκτρολύτες, οι οποίοι βοηθούν το σώμα να ανακάμψει μετά από μια έντονη προπόνηση.

Παράλληλα, ένα ποτήρι με σοκολατούχο γάλα είναι ιδανικό για να αποφύγεις την αφυδάτωση μετά την άσκηση, καθώς περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Κι εκτός απ’ όλα αυτά τα καλά που έχει, διαθέτει ακόμη αρκετή βιταμίνη B, αλλά και ασβέστιο, φωσφόρο και βιταμίνη D. Όλα δηλαδή, τα θρεπτικά στοιχεία για την ενδυνάμωση των μυών.

Φυσικά, δεν είναι το κατάλληλο ρόφημα για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, όποτε σ’ αυτή την περίπτωση προτείνουμε ένα ρόφημα με κακάο που να μην περιέχει γάλα. Ίσως κάποιο smoothie με μπανάνα;

Διάβασε επίσης:

Οι τροφές και τα ροφήματα που μπορούν να αποτρέψουν έναν πονοκέφαλο!

Photo: Hannah Yamamoto