Το sexting ή αλλιώς η ανταλλαγή μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στις μέρες μας ανάμεσα στα ζευγάρια. To sexting ανάμεσα στα ζευγάρια έχει εξήγηση… και ίσως να μην είναι αυτό που νομίζεις.

Γιατί λοιπόν, ενισχύεται διαρκώς το sexting ανάμεσα στα ζευγάρια; Σύμφωνα με τους ερευνητές οι άνθρωποι ασχολούνται με το sexting χωρίς να έχουν την ελπίδα να ικανοποιηθούν σεξουαλικά κι αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Texas Tech University, τα δύο τρίτα των ανθρώπων συνήθως στέλνουν ένα ερωτικό μήνυμα στον σύντροφό τους αλλά όχι για ερωτικό σκοπό.

sexting ανάμεσα στα ζευγάρια

Αλλά γιατί;

  • Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το sexting για να επιβεβαιώσουν ότι ο σύντροφός τους ακόμη νοιάζεται για εκείνους.
  • Ορισμένοι αλληλεπιδρούν και συμμετέχουν σε αυτό για να κάνουν το χατίρι στον σύντροφό τους, με την σημαντική επιφύλαξη ότι αυτό θα τους επιστραφεί αργότερα με μη σεξουαλικό τρόπο! Δηλαδή; Για παράδειγμα ένα πρόσωπο κάνει sexting γιατί περιμένει απ’τον σύντροφο να βγουν ένα ραντεβού για δείπνο.
  • Και φυσικά, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το sexting για ερωτική ευχαρίστηση και ως μια υπόσχεση, ένα “παιχνίδι” για το σεξ που θα ακολουθήσει αργότερα.

Αυτά είναι τα τρία κίνητρα που εντόπισαν οι ερευνητές και φυσικά αναρωτιόμαστε ποιο ήταν το πιο συνηθισμένο κίνητρο των “sexters”.

Έτσι, συγκέντρωσαν τα δεδομένα online από 160 ερευνητές διάφορων ηλικιών (18-69). Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, πραγματοποίησαν μια στατιστική ανάλυση που αποσκοπούσε στη μέτρηση των κινήτρων του sexting, το πόσο στενή ήταν η σχέση και τη συνολική σεξουαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων.

Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι κανένα κίνητρο δεν είναι πιο συνηθισμένο από άλλα. Και τα τρία κίνητρα είναι εξίσου δυνατά.

sexting ανάμεσα στα ζευγάρια

Photo: Unsplash/Oleg Magni

Ωστόσο, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι τα δύο τρίτα των ατόμων που ασχολούνταν με το sexting το έκαναν για μη σεξουαλικούς σκοπούς. Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να αποδεικνύει ότι μερικά άτομα ασχολούνται με το sexting, αλλά προτιμούν να μην το κάνουν. Ωστόσο, το χρησιμοποιούν ως μέσο είτε να κερδίσουν επιβεβαίωση για τη σχέση τους, να ανακουφιστούν απ’ το άγχος ή να πάρουν κάτι – μη σεξουαλικό – σε αντάλλαγμα!

Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν επίσης, σημαντικές διαφορές στα κίνητρα ανάλογα με την ηλικία, το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Φυσικά, μην ξεχνάς πως και το sexting έχει τους κανόνες του.

Διαβάστε περισσότερα:

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το sexting

Photo: Unsplash/Boudewijn Huysmans