Ο λόγος που δεν πρέπει να νιώθεις άσχημα αν έχεις αδυναμία σε έναν γονιό!

LIKE US ON FACEBOOK

Αδυναμία στους γονείς μας έχουμε όλοι. Αλλά μήπως έχουμε λίγη αδυναμία περισσότερο στη μαμά από ότι στον μπαμπά ή το αντίθετο; Οι έρευνες το μελέτησαν και μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση.

Εσύ έχεις σε κάποιον γονιό αδυναμία; Οι σχέσεις μας με τους γονείς είναι περίεργες. Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι κι εχθροί. Θα δίναμε και τη ζωή μας για εκείνους αλλά μερικές φορές ξεσπάμε πάνω τους, σαν να είναι σάκοι του μποξ.

Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι οι γονείς μας. Εσύ έχεις σε κάποιον λίγη αδυναμία παραπάνω; Αν ναι, δεν θα έπρεπε να νιώθεις άσχημα. Μια νέα έρευνα έδειξε πως πολλοί άνθρωποι έχουν αδυναμία σε κάποιον γονιό.

Συγκεκριμένα, η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το ChannelMum.com και πραγματοποιήθηκε σε 2.000 Βρετανούς. Τι ανακάλυψε; Οι μισοί από τους συμμετέχοντες είχαν έναν αγαπημένο γονιό. Συνολικά, το 40% των συμμετεχόντων είπαν πως έχουν αδυναμία στη μαμά και το 7% στον μπαμπά!

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι τα ποσοστά αυτά αλλάζουν όταν τα παιδιά μεγαλώνουν. Τα παιδιά είναι αρχικά πιο κοντά στις μητέρες τους, αλλά το 35% επιλέγει τον μπαμπά μετά την ηλικία των 13. Μετά, μέχρι τα 20 χρόνια, το ένα τρίτο του 35% θα γυρίσει πίσω στην προτίμηση της μαμάς!

αδυναμία στους γονείς

Photo: unsplash/Jessica Rockowitz

Μάλιστα, πολλά παιδιά φαίνεται να είναι περήφανα για αυτήν την αδυναμία τους με έναν συγκεκριμένο γονέα και το δέσιμο που έχουν, με το 21% των ανδρών να εκφράζονται ως «αγόρι της μαμάς» και το 22% των ερωτηθέντων να συμφωνούν ότι είναι «κορίτσι του μπαμπά».

Συχνά θεωρούμε πως τα παιδιά είναι πιο κοντά στη μαμά, είναι προσκολλημένα πάνω της. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει και δεν είναι τόσο απλό στο να το εκφράσουμε ως γνώμη. Καθώς οι μπαμπάδες έρχονται ολοένα και πιο κοντά με τα παιδιά κι ασχολούνται ολοένα και περισσότερο, υπάρχουν πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες που εκτιμούν τον δεσμό και την επικοινωνία με τον μπαμπά και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο δεμένοι με τον μπαμπά τους.

αδυναμία στους γονείς

Photo: Unsplash/Katie Emslie

Παράλληλα, η έρευνα διαπίστωσε ότι διαφορετικά γεγονότα στη ζωή μπορεί να επηρεάσουν και τις προτιμήσεις. Αν για παράδειγμα κάνεις ένα παιδί, θα έρθεις πιο κοντά στη μητέρα σου. Παράλληλα, γυναίκες και άνδρες θα στραφούν περισσότερο στη μαμά τους όταν βρουν την πρώτη τους δουλειά ή όταν παντρευτούν. Από την άλλη, θα αναπτύξουν μια ιδιαίτερη σχέση με τον μπαμπά όταν μπουν στην ενηλικίωση ή όταν θέλουν να μάθουν μια καινούργια τέχνη, να αναπτύξουν μια ικανότητα.

Η έρευνα επίσης, εξέτασε και τη σχέση μεταξύ των αδερφών. Σχεδόν ένας στους πέντε ερωτηθέντες παραδέχτηκε ότι ζηλεύει τη σχέση ενός αδελφού με τους γονείς. Ενώ το 13% των γονέων δήλωσε πως ζηλεύει όταν το παιδί τους «επιλέγει» τον άλλον γονέα.

Πάντως τέσσερις στους 10 γονείς παραδέχτηκαν πως φοβούνται μην απομακρυνθούν τα παιδιά τους μεγαλώνοντας και χάσουν την επικοινωνία.

Photo: unsplash/Jonathan Daniels

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved