Ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι και οι σχέσεις παχαίνουν!

LIKE US ON FACEBOOK

Οι σχέσεις παχαίνουν και αυτό είναι γεγονός. Το ‘ χεις προσέξει πως από τότε που έδεσες τον «γάιδαρό» σου πήρες μερικά κιλάκια παραπάνω; Κι αν το έχεις προσέξεις δεν σε απασχολεί και τόσο, έτσι δεν είναι;

Τώρα που βρίσκεσαι σε σχέση δεν προσέχεις όπως πριν που ήσουν ελεύθερη και ωραία. Και τώρα ωραία είσαι δηλαδή, αλλά με μερικά κιλάκια παραπάνω.

Ένας λόγος για τον οποίο παχαίνεις όταν βρίσκεσαι σε σχέση είναι επειδή πλέον έχεις αυτόν που θέλεις. Αλλά -δυστυχώς- σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος! Πλέον, δεν τρως μόνος σου αλλά με παρτενέρ και είναι λογικό να αλλάξουν τόσο οι διατροφικές σου συνήθειες όσο και οι ώρες που τρως.

Και τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά για αυτούς που συγκατοικούν! Όπως επισημαίνει η Dr. Catherine Hankey, διατροφολόγος στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, τα ζευγάρια (ναι και οι δυο σας) μπορεί να πάρουν 1,3 έως και 1,8 κιλά για το πρώτο τρίμηνο που θα μείνουν μαζί (δεν τα λες και λίγα)!

Αλλά, αυτά τα νούμερα (τα κιλά) αλλάζουν αν είσαι παντρεμένος. Εκεί πλέον, έχετε ο ένας τον άλλον δεδομένο και για το πρώτο έτος το βάρος μπορεί να αυξηθεί  1,8 με 2,3 κιλά κατά μέσο όρο.

Αλλά ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι, έτσι δεν λένε; Έτσι, στα πρώτα ραντεβού θα κάνετε ο ένας το τραπέζι στον άλλον, θα μαγειρέψετε μαζί, αλλά και αργότερα το να βγεις για φαγητό είναι μια όμορφη έξοδος.

Σύμφωνα, όμως, με την Hanky η αύξηση του βάρους δεν σταματά τον πρώτο καιρό αλλά αυξάνεται διαρκώς με τα χρόνια!

Αυτό είναι ένα τεράστιο πολιτιστικό ζήτημα. Οι άνθρωποι που συγκατοικούν πρέπει πραγματικά να προσέχουν το βάρος τους. Το να γίνεις παχύσαρκος είναι κακό για την αυτοεκτίμηση και μπορεί να βλάψει και τη σχέση

Η συγκατοίκηση αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και αυτό το έχουν δείξει και παλιότερες έρευνες, δεν είναι κάτι καινούργιο. Έρευνες απ’ το 2007 είχαν προειδοποιήσει πως η αύξηση του βάρους είναι μεταδοτική!Δεν τρώει ο ένας μόνος του, μαζί τρώτε και επηρεάζει ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου. Ως εκ τούτου, αν ο ένας είναι παχύσαρκος τότε και ο άλλος έχει 37% περισσότερες πιθανότητες να παχύνει.

Ακόμα μια έρευνα, η οποία είχε πραγματοποιηθεί το 2013 απ’ το Southern Methodist University (SMU), κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσο πιο χαρούμενοι είναι στη σχέση/γάμο τότε κερδίζουν και περισσότερα κιλά!

Ποιοι είναι όμως αυτοί που ζημιώνονται περισσότερο; Οι γυναίκες! Και αυτό γιατί ίσως παραμελούν τον εαυτό τους και εστιάζουν περισσότερο στη σχέση. Κακώς κορίτσια!

Λύση υπάρχει; Είτε θα αποδεχτείς τη μοίρα σου, είτε θα είσαι πιο προσεκτική!

Photos:PEKIC VIA GETTY IMAGES, thehealthorange.com, coach.nine.com.au, Getty Michael Heffernan
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved