Μπορεί ο μισθός να κλείσει σπίτια; Ναι, ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία η ισορροπία στους μισθούς ενός ζευγαριού είναι ένας παράγοντας που βοηθάει στη μακροημέρευση του ζευγαριού και τους γαμου τους.

Τα χρήματα είναι και αυτά ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στο πώς κινείται ένα ζευγάρι. Κάθε άνθρωπος για να προχωρήσει τη ζωή του με το ταίρι του επιθυμεί να έχει ένα οικονομικό υπόβαθρο ώστε να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Μπορεί ο μισθός να γίνει αιτία διαζυγίου, όμως;

Η αμοιβή ενός ανθρώπου ξεκινάει να έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, όταν σκοπεύει να “σοβαρευτεί”. Τα ζευγάρια που έχουν υψηλό εισόδημα έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν μαζί και να προχωρήσουν σε γάμο.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell ισχυρίζεται πως εκτός απ’ το ύψος του εισοδήματος, σημαντικό ρόλο παίζει και η μισθολογική ισότητα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η έρευνα αυτή εξέτασε το κατα πόσο τα χρήματα επηρεάζουν μία σχέση.

Μεταδιδακτορικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου, ο Patrick Ishizuka, τονίζει:

Όταν τα ζευγάρια φτάσουν ένα συγκεκριμένο μισθολογικό επίπεδο και πλούτο είναι πιθανότερο να παντρευτούν. Θέλουν να μπορούν να αγοράσουν ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο και αρκετές οικονομίες για να κάνουν ένα μεγάλο γάμο. Επίσης, θέλουν να έχουν σταθερή δουλειά και σταθερό εισόδημα

Στο άλλο σκέλος της έρευνας, ο Ishizuka ισχυρίζεται πως δεν είναι μόνο το υψηλό εισόδημα που παίζει ρόλο. Η εισοδηματική ισορροπία μέσα στο ζευγάρι είναι κάτι που μπορεί να κρατήσει το ζευγάρι μαζί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστικά λέει πως η ισότητα προωθεί τη σταθερότητα σημειώνοντας ότι η ισορροπία στην οικονομική συμβολή του άντρα και της γυναίκας μπορεί να κρατήσει το ζευγάρι μαζί.

Ο Patrick Ishizuka, παρόλα αυτά, βάζει την συγκατοίκηση σε πρώτο πλάνο. Μένοντας μαζί με τον άνθρωπο σου στο ίδιο οικιακό περιβάλλον τον γνωρίζεις καλύτερα και μαθαίνεις να λειτουργείς πιο αποτελεσματικά μαζί του.

Η συγκατοίκηση πριν τον γάμο μπορεί, πολλές φορές, ν’ αλλάξει και την άποψη κάποιου για τον ρόλο του άντρα και της γυναίκας μέσα σε ένα ζευγάρι.

Στο τέλος αυτό που μετράει είναι οι πόροι του άντρα και της γυναίκας συνδυαστικά

Διαβάστε επίσης:

Η ιδανική διαφορά ηλικίας για κάθε ζευγάρι!