Ήξερα ότι είμαι έξυπνη αλλά τώρα ήρθε στη δημοσιότητα αυτή η έρευνα και μου το επιβεβαίωσε. Υπάρχει λοιπόν, μια νέα έρευνα (καλά πάντα υπάρχει “μια νέα έρευνα” οπότε είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί) που ισχυρίζεται πως οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει να γυμνάζονται έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από άλλους.

Βέβαια, αναρωτιέμαι σε ποιον αρέσει να κάνει γυμναστική. Ποιος ξυπνάει και λέει “τέλεια μέρα για κοιλιακούς σήμερα”; Νόμιζα πως απλώς τους αναγκάζει, τους απειλεί κάποιος…

Αυτή η σπουδαία έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο “Journal of Health Psychology” πραγματοποιήθηκε από ερευνητές από Πανεπιστήμιο της Florida. Σ’ αυτήν συμμετείχαν 60 φοιτητές.

Οι μισοί απ’ αυτούς σημείωσαν υψηλό βαθμό σε ασκήσεις που απαιτούσαν γνώσεις και άλλοι χαμηλό. Τους “ανάγκασαν” επίσης ,να φορέσουν “activity trackers” για μια εβδομάδα. Τα ευρήματα βασίστηκαν στα δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν.

Βέβαια τα 60 άτομα δεν είναι μεγάλο δείγμα και το λαμβάνουμε υπόψη μας.

Οι συγγραφείς διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που τείνουν να είναι λιγότερο σωματικά δραστήριοι έχουν υψηλότερα επίπεδα ενός χαρακτηριστικού που ονομάζεται “ανάγκη για γνωστικές ικανότητες”.Ουσιαστικά, η μελέτη υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που απολαμβάνουν γνωστικές προσπάθειες (σκέψεις δηλαδή) ενδιαφέρονται λιγότερο για σωματικές δραστηριότητες και ασχολούνται λιγότερο με αυτές.

Μάλιστα, η μελέτη υποστηρίζει ότι το άγαλμα “The thinker” έχει ένα βαθύ νόημα.

Αν αναρωτιέσαι τι σκέφτεται τότε έχουμε την απάντηση….

Βέβαια, η εν λόγω έρευνα δεν μπορεί να θεωρηθεί ένας σταθερός κανόνας και το δείγμα είναι πολύ μικρό. Αλλά για όλους εμάς που βαριόμαστε τη γυμναστική είναι κάπως παρηγορητικό…

Γι΄αυτό κι εσύ συνέχισε να καλλιεργείς το πνεύμα σου και άσε τη γυμναστική για αύριο!