Μ’ αυτό που κάνεις καταστρέφεις το αλάτι που καταναλώνεις

LIKE US ON FACEBOOK

Το αλάτι προέρχεται απ’ τη θάλασσα. Και η θάλασσα είναι γεμάτη από τα πλαστικά που ρίχνουμε εμείς. Επομένως δεν ακούγεται και πολύ περίεργο το ότι το 90%(!) των επιτραπέζιων αλατιών περιέχουν πλαστικό!

Μ’ αυτό που κάνεις καταστρέφεις το αλάτι που καταναλώνεις κι εννοούμε ότι το καταστρέφεις καθώς κι εσύ, κι εγώ είμαστε ανάμεσα στον ανθρώπινο πληθυσμό που καταστρέφει το περιβάλλον. Το αλάτι που καταναλώνουμε, όπως αποκαλύπτουν ερευνητές απ’ τη Νότια Κορέα και την Greenpeace, περιέχει μικροπλαστικά.

Απ’ τα 39 brands αλατιού που μελετήθηκαν για τις ανάγκες της έρευνας, διαπιστώθηκε πως τα 36 περιέχουν μικροπλαστικά. Χρησιμοποιώντας προηγούμενες έρευνες για το αλάτι, αυτή η μελέτη είναι η πρώτη προσπάθεια που γίνεται σε τέτοιο μέγεθος για να μελετηθούν τα μικροπλαστικά που τελικά καταλήγουν στο πιάτο μας.

Τα brands που ελέγχθηκαν δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα και η έρευνα δεν έχει δημοσιευτεί ολόκληρη, καθώς χρειάζεται περαιτέρω μελέτη.

«Πρόσφατες έρευνες είχαν βρει πλαστικά στα θαλασσινά που τρώμε, στην άγρια φύση, στο νερό της βρύσης και τώρα και στο αλάτι. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει διαφυγή απ’ την κρίση με το πλαστικό, ειδικά αφού συνεχίζει να ρέει στους ωκεανούς μας», έγραψε το μέλος της Greenpeace, Mikyoung Kim.

«Πρέπει να σταματήσουμε την μόλυνση με τα πλαστικά απ’ την πηγή της. Για την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντός μας», συνέχισε.

Info! Τι είναι τα μικροπλαστικά;

Τα μακροπλαστικά είναι μια ορατή απειλή, αλλά ακόμα πιο επικίνδυνα είναι οι μικροσκοπικές ίνες πλαστικού (μικροπλαστικά) που αν και αόρατες εύκολα εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Ως μικροπλαστικά ορίζονται τα θραύσματα των πλαστικών που είναι μικρότερα από 5 mm.

Το θέμα είναι, όμως, ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη και μαζί μ’ αυτό καταστρέφουμε κι ό,τι καταλήγει στο πιάτο μας.

Ακόμα κι αν δεν σ’ έχουν παρακινήσει ακόμα οι εικόνες με τα πλαστικά στις θάλασσες ώστε να κάνεις μια καλή πράξη για το περιβάλλον, μήπως αυτή η έρευνα θα σου δώσει επιτέλους την αφορμή που έψαχνες;

Διαβάστε ακόμα:

Το πιο βρώμικο αντικείμενο σε ένα εστιατόριο βρίσκεται στο τραπέζι σου

Photo: Svetlana_Angelus/ Getty Images




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved