Η σοκολάτα μπορεί να θεραπεύσει το κρύωμα! Με ποιο τρόπο;

LIKE US ON FACEBOOK

Αυτή η έρευνα μόλις τη διαβάσαμε μας έκανε πολύ χαρούμενους! Εμείς το λέμε εδώ και χρόνια ότι όταν τρώμε σοκολάτα νιώθουμε αμέσως καλύτερα, τώρα υπάρχουν κι επιστημονικές αποδείξεις!

Νέα έρευνα για τη σοκολάτα που έγινε από Βρετανούς επιστήμονες ανέδειξε τα οφέλη της σοκολάτας στον οργανισμό μας από μια διαφορετική σκοπιά… Η σοκολάτα μπορεί πραγματικά να θεραπεύσει το κρύωμα, αλλά με ποιον τρόπο;

H ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Hull στο Yorkshire της Αγγλίας διενήργησε πρόσφατα μια μικρή μελέτη για να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ αυτού του γλυκού πειρασμού και της υγείας.

Chocolate Eating GIF - Find & Share on GIPHY

Για τον σκοπό αυτό, εξέτασαν 163 ασθενείς με βήχα στην Ευρώπη, δίνοντας τυχαία σε κάποιους κανονική θεραπεία και σ’ άλλους θεραπεία που βασιζόταν στη σοκολάτα.

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν φάρμακα με βάση τη σοκολάτα ανέφεραν μια «σημαντική βελτίωση» στα συμπτώματά τους μέσα σε δύο ημέρες, σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν το κανονικό σιρόπι για τον βήχα.

Ο καθηγητής Alyn Morice, που ηγήθηκε της έρευνας, σημείωσε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη στο είδος της. Μια ομάδα στο Imperial College στο Λονδίνο είχε ανακαλύψει ότι ένα φάρμακο που έχει ως βάση το κακάο αποδείχθηκε καλύτερο για την αντιμετώπιση του βήχα σε σχέση με τα κλασικά φάρμακα.

Chocolate GIF - Find & Share on GIPHY

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Hull, μετά τη μελέτη τους, η οποία υποστήριξε τα παραπάνω ευρήματα, δήλωσαν πως θεωρούν ότι οι ιδιότητες του κακάου βοηθούν στην ανακούφιση του ερεθισμένου λαιμού και της φλεγμονής.

Και πώς προτείνεται να καταναλώνεις σοκολάτα;

Οι ερευνητές συστήνουν να βάζουμε στο στόμα μας ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας για ν’ ανακουφιστούμε απ’ τα συμπτώματα του βήχα.

Ωστόσο, η ζεστή σοκολάτα μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική, καθώς δεν μένει αρκετή ώρα σε επαφή με τον λαιμό.

Chocolate GIF - Find & Share on GIPHY

Άλλα οφέλη της σοκολάτας στον οργανισμό:

  • Αυξάνει το προσδόκιμο ζωής
  • Κάνει καλό στην ψυχική υγεία
  • Προστασία από ασθένειες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες
  • Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς
  • Καλύτερη γνωστική λειτουργία

Διαβάστε ακόμα:

Φάε τη σοκολάτα με αυτό το ρόφημα για να ζήσεις περισσότερο!

Photo: rawpixel/ Unsplash

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved