Η πιο απλή συνήθεια που σε βοηθά να χάσεις βάρος… χωρίς να κάνεις τίποτα!

LIKE US ON FACEBOOK

Η απώλεια βάρους σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση και γνωρίζεις πολύ καλά πως απαιτεί σωστή διατροφή και γυμναστική σε καθημερινή βάση. Ποια είναι η συνήθεια που σε βοηθά να χάσεις βάρος;

Αν νιώθεις λίγο down επειδή χάλασες τη δίαιτά σου αφού έφαγες μια σοκολάτα, τότε βάλε να δεις μια ταινία. Γιατί; Ποια είναι η συνήθεια που σε βοηθά να χάσεις βάρος; Οι ταινίες… αλλά ποιες ταινίες;

Οι ερευνητές απ’ το Πανεπιστήμιο του Westminster βρήκαν μια σημαντική σύνδεση ανάμεσα στον καρδιακό ρυθμό ενός ατόμου παρακολουθώντας ένα θρίλερ και την απώλεια θερμίδων!

Τι ανακάλυψαν; Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια έρευνα η οποία αποκάλυψε ότι αν βλέπεις μια ταινία τρόμου διάρκειας περίπου 90 λεπτών, καις περισσότερες από 113 θερμίδες, τον ίδιο αριθμό δηλαδή, που καις όταν περπατάς 30 λεπτά ή τρέχεις για 15 λεπτά.

Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα καρδιακού ρυθμού, πρόσληψης οξυγόνου και εκπνοής διοξειδίου του άνθρακα. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι οι ταινίες τρόμου προκάλεσαν μια ώθηση στον καρδιακό ρυθμό.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, ο παλμός επιταχύνεται και το αίμα κυκλοφορεί στο σώμα ολοένα και πιο γρήγορα και αυξάνεται η αδρεναλίνη στο σώμα.

Αυτή η αδρεναλίνη στο σώμα, που δεν υπάρχει όταν είσαι αγχωμένος, μειώνει την όρεξη και αυξάνει τον μεταβολισμό, ενώ οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων.

Η μέση απώλεια θερμίδων ανά ταινία είναι 113 θερμίδες αλλά να έχεις κατά νου ότι υπάρχουν μερικές ταινίες που σε βοηθούν να χάσεις περισσότερες θερμίδες από ότι άλλες ταινίες.

Ποιες είναι οι top 3 ταινίες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος;

  • The Shining – 184 θερμίδες
  • Jaws – 161 θερμίδες
  • The Exorcist – 158 θερμίδες

Αυτές οι ταινίες αυξάνουν τον καρδιακό σου ρυθμό και σου δίνουν μια γρήγορη ενίσχυση της αδρεναλίνης και καις θερμίδες. Αλλά αν αυτές οι ταινίες σου φαίνονται πολύ τρομακτικές μπορείς να δεις και κάτι πιο… light, το Paranormal Activity (111 θερμίδες), το The Blair Witch Project (105 θερμίδες) και το The Texas Saw Massacre Saw (107 θερμίδες).

Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ και πάτα το play.

Φιλική συμβουλή: Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα σνακ, όπως σοκολάτες και ποπ κορν και να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές!

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό σου όταν βλέπεις θρίλερ;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved