Η καλή σεξουαλική ζωή συνδέεται και με την επαγγελματική σου απόδοση. Νιώθεις λίγο ότι η επαγγελματική σου απόδοση έχει αρχίσει να πέφτει; Μην ανησυχείς γιατί οι έρευνες βρήκαν το κατάλληλο boost που χρειάζεσαι.

Μπορεί να μην έχεις συνδέσει τη σεξουαλική σου ζωή με την επαγγελματική, αλλά σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Management το σεξ συνδέεται άρρηκτα με τη δουλειά σου.

Για δύο εβδομάδες, 159 παντρεμένοι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε τρεις καθημερινές έρευνες, μία το πρωί, μία το απόγευμα και μία το βράδυ.

Οι ερωτήσεις της έρευνας είχαν να κάνουν με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα το προηγούμενο βράδυ, αλλά και την παρούσα παραγωγική τους διάθεση στην εργασία τους.

Ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας;

Τα αποτελέσματα έδειξαν κάτι που περιμέναμε ήδη. Οι συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι έκαναν σεξ, όχι μόνο είχαν καλύτερη διάθεση στη δουλειά τους (κατά μέσο όρο 5%, σύμφωνα με το Tonic), αλλά είχαν και την αίσθηση μεγαλύτερης ικανοποίησης απ’ αυτήν.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι συμμετέχοντες που εμφανίζονταν περισσότερο δυσαρεστημένοι από την εργασία τους ήταν λιγότερο πιθανό να κάνουν σεξ εκείνη την ημέρα.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι το σεξ είναι η μαγική απάντηση για καλύτερη επαγγελματική απόδοση, καθώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ενισχύσεις τη διάθεσή σου και να βρεις νέα κίνητρα.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη μελέτη έχει και αρκετές ελλείψεις. Πρώτον, η αυτοαξιολόγηση δεν είναι και η πιο αξιόπιστη μέθοδος συλλογής πληροφοριών. Δεύτερον, οι δύο εβδομάδες είναι ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα για να συγκεντρωθούν αποτελέσματα και τρίτον η μελέτη αξιολόγησε μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια. Τι γίνεται με όλους τους ελεύθερους;

Διάβασε επίσης:

Αυτά ξενερώνουν τις Ελληνίδες γυναίκες στο σεξ!

Photo: Unsplash/rawpixel.com