Κι όμως, υπάρχει έρευνα που υποστηρίζει ότι ένας ήταν ο πρωταγωνιστής στα «Φιλαράκια» κι όχι έξι όπως νομίζαμε μέχρι και σήμερα. Είναι η Rachel, η Phoebe, ο Ross, ο Chandler, η Mónica ή ο Joey;

Εάν μας ζητούσατε να επιλέξουμε τον αγαπημένο μας χαρακτήρα απ’ «Τα Φιλαράκια», δεν θα μπορούσαμε να σας πούμε μόνο έναν, αφού καθένας από αυτούς έχει κερδίσει την καρδιά μας για κάποιον ξεχωριστό λόγο. Είναι απλά αδύνατον να επιλέξουμε μόνο έναν.

Δεν ήταν, όμως το ίδιο δύσκολο και για τον Yashu Seth, τον επιστήμονα που είχε περιέργεια να μάθει ποιος απ’ τους έξι αυτούς αγαπημένους χαρακτήρες ήταν ο πρωταγωνιστής. Η μελέτη ήταν διεξοδική, υπομονετική και αναλυτική κι έτσι κατάφερε να αναδείξει έναν πρωταγωνιστή κι όχι έξι.

Το αποτέλεσμα; Ο Yashu Seth υποστηρίζει ότι απ’ τα έξι «Φιλαράκια», ο Ross ήταν ο πρωταγωνιστής! Η αλήθεια είναι ότι ο Ross με την περίεργη, πολύπλοκη και αστεία ζωή του, ήταν ένας χαρακτήρας που αγαπήθηκε αρκετά, αλλά για όσους δεν πείθονται ο Seth έχει και μερικές αποδείξεις.

Ο συγκεκριμένος επιστήμονας παρέθεσε στο blog του, στοιχεία που συνέλεξε από τις 10 σεζόν της σειράς και τα 236 αντίστοιχα επεισόδια.

Παράλληλα, η θεωρία του βασίστηκε σε τρεις κυρίως άξονες:

  • Ο αριθμός των προτάσεων και λέξεων που ερμηνεύει κάθε χαρακτήρας της σειράς.
  • Τα λεπτά που εμφανίστηκαν στην οθόνη.
  • Οι μεμονωμένες σκηνές του καθενός.

Απ΄τα αποτελέσματα προέκυψε ότι η Rachel και ο Ross έχουν σχεδόν τις ίδιες λέξεις και προτάσεις στην αγαπημένη σειρά, ενώ στη δεύτερη θέση συναντάμε την Phoebe.

Έπειτα, στα λεπτά που εμφανίστηκαν οι ηθοποιοί στη οθόνη, έχουμε ένα ξεκάθαρο νικητή, ο οποίος δεν είναι άλλος απ’ τον Chandler, αυτόν που μας χάρισε και τις περισσότερες αστείες ατάκες. Τον Chandler ακολουθεί η Monica και όχι η Rachel και ο Ross.

Γιατί, όμως, ο επιστήμονας αποφάσισε ότι ο Ross ήταν ο πρωταγωνιστής; Γιατί φαίνεται ότι αυτός είχε τις περισσότερες σκηνές στις οποίες ήταν μόνος του, χωρίς τους άλλους πέντε. Φυσικά, τον Ross ακολουθεί ο Joey και αρκετά πιο πίσω η Phoebe.

Τέλος, ο χώρος που είδαμε περισσότερο στη σειρά δεν ήταν το Central Perk, αλλά το σπίτι της Monica, γιατί εκεί μαζεύονταν όλοι και εκεί έχουμε δει μερικές απ΄τις καλύτερες σκηνές της σειράς.

Εμείς πάντως επιμένουμε να θεωρούμε και τους έξι πρωταγωνιστές, γιατί και τους έξι τους αγαπάμε το ίδιο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ακόμη ότι παρόλο που η σειρά τελείωσε σχεδόν πριν από 14 χρόνια, η παρέα των φίλων που εξακολουθούμε να βλέπουμε μέχρι σήμερα, συνεχίζει να χαρίζει στον καθένα το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Διάβασε ακόμη:

Ο Ross και η Rachel απ’ τα «Φιλαράκια» δεν ήταν ποτέ προορισμένο να χωρίσουν!